01

Amsterdam Denim Days

by Lars Tibben / posted on 03/20/2014

01

Van 7 tot en met 10 mei kleurt Amsterdam (indigo)blauw. Op het Westergasfabriekterrein vindt dan Amsterdam Denim Days plaats. Dit event is toegankelijk voor zowel professionals als consumenten. Wat kunnen we hier verwachten? Enerzijds Kingpins, een trade show voor denim professionals die voor het eerst Amsterdam aandoet. Anderzijds is er voor consumenten het denim platform Blueprint dat seminars, exposities, workshops, een vintage markt, live music en meer brengt. Amsterdam Denim Days wordt georganiseerd door House of Denim in samenwerking met Modefabriek, HTNK Fashion recruitment & consultancy en de Amerikaanse Kingpins Show.

Voor professionals: Kingpins
Amsterdam Denim Days gaat op 7 en 8 mei van start met de prestigieuze en by invitation only Kingpins Show. Op deze stoffenbeurs zijn de beste weverijen, wasserijen en fabrikanten van denim uit Amerika, Japan, China, Italië, Turkije, Egypte, Pakistan, Thailand, Spanje en Mexico aanwezig. Kingpins werd opgericht in 2004 en debuteert  – na trade shows in New York, Los Angeles en Hongkong -  dit voorjaar in Amsterdam. De beurs heeft een cultstatus onder professionals vanwege de kwaliteit van de exposanten en de familiaire sfeer in combinatie met het exclusieve toegangsbeleid.

Voor consumenten: Blueprint
Na deze professionele start neemt Blueprint, een onderdeel van Modefabriek, het over met een 2-daags programma voor denim lovers op het Westergasterrein. Blueprint is een platform waar merken hun kennis en inspiratie delen, maar het biedt voor liefhebbers ook een pop-up store en een vintage markt. Bezoekers kunnen op Blueprint deelnemen aan workshops, bijzondere denim documentaires bekijken en genieten van unieke exposities van internationale experts. Verder is er een denim archief aanwezig, zijn er presentaties van de Amsterdamse Jean School en worden de laatste technologische ontwikkelingen op het vlak van duurzame productie getoond.

Innovatie en duurzaamheid
Innovatie en duurzaamheid staan centraal tijdens de presentaties Towards a Brighter Blue die op 9  en 10 mei plaatsvinden en worden georganiseerd door House of Denim. Internationale sprekers afkomstig uit de verschillende disciplines van de denim industrie zullen hier hun ervaringen, innovaties en vakmanschap delen in relatie tot een schonere toekomst van denim.

Activiteiten in de stad
Last but not least wordt door heel Amsterdam een Denim Days programma georganiseerd met diverse events en activiteiten in en rondom de belangrijkste denim stores van onze hoofdstad.

Amsterdam heeft de hoogste concentratie jeans brands wereldwijd en wordt algemeen erkend als een van de belangrijkste denim centra op het gebied van trends, design, innovatie en productontwikkeling. Doel van Amsterdam Denim Days is om jeans brands, producenten, ontwerpers, inkopers, studenten, consumenten en pers samen te brengen om de passie voor denim te delen, te spreken over innovatie en educatie en gezamenlijk te werken aan een duurzame toekomst.

De gemeente Amsterdam en de Amsterdam Economic Board ondersteunen Amsterdam Denim Days. Het event is naast de Jean School en de in oktober 2014 te openen Amsterdam Denim City Head Quarters een essentieel onderdeel van de Denim Road map, de gezamenlijke route naar de toekomst van Amsterdam als meest innovatieve en toonaangevende jeansstad van Europa.

Tags: , , , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>