1456096_598135730242466_484497816_n

Atelier de l’ Armee

by Lars Tibben / posted on 01/18/2014

Uit hun wederzijdse liefde voor duurzame materialen, tijdloos design en de continue zoektocht naar mooie artikelen hebben zij Atelier de l’ Armee gecreëerd.

 Hun belangrijkste doel is om een inspirerende omgeving te creëren door dat de producten o.a goed zijn opgebouwd, vakkundig gemaakt zijn en veel detaillering hebben.

Bestias-XX-shop-interior-by-Move-Architects_dezeen_4

Hun inspiratie voor de functionaliteit en duurzaamheid halen ze uit vintage werkkleding en militaire kleding. Omdat de zorg voor de wereld groot is zijn we altijd bewust van de milieu-impact van onze producten. We kunnen met trots zeggen dat onze handgemaakte tassen, lederwaren vooral zijn opgebouwd uit een zero waste filosofie.

Deze handgemaakte tassen zijn gemaakt in onze kleine werkplaats in Amsterdam. Atelier de l’ Armee creërt ze door het mengen van hoge kwaliteit deadstock of hergebruikt materiaal. Ze houden van oude militaire stoffen, omdat ze prachtig in de tijd zijn verouderd. De onderscheidende uitstraling van markeringen , slijtage, zegels, vlekken , de reparaties en flarden vertellen een verhaal over de vorige eigenaar. Aan de andere kant houden ze ook van nieuwe materialen die hun eigen verhaal zoals rauwe denims en naakt leer kunt maken.

bag_177a65

Omdat hun afhankelijk van de materialen zijn die worden gevonden kunnen ze nooit dezelfde zak twee keer te maken. Al hun tassen zijn individueel genummerd en voorzien van een handgeschreven hangtag met de ingrediënten .

Het erfgoed kleding is een zorgvuldig geselecteerde mix van zeldzame uitgekozen tweedehands artikel en de meeste zijn verzamelobjecten . Ze zijn allemaal geïnspireerd op denim, vintage werkkleding of militaire kleding en ze zijn allemaal binnen de filosofie en de persoonlijke smaak van Atelier de l’ Armee .

De lederwaren zijn gemaakt van beperkte partijen deadstock leder. Ze zijn functioneel , bouwen om te weerstaan ​​en ijzer gebrandmerkt . Net als de meeste Atelier de l’ Armee items, worden ze mooier in de tijd.

Bezoek de website van Atelier de l’ Armee

bag_177a bag265a bag332a

Tags: , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>