Denim Daily Clothsurgeon 2015 00

Clothsurgeon’s eerste denim collectie | Bespoke Denim

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 01/12/2015

Clothsurgeon is een vreemde eend in de bijt. Hun collectie bestaat uit een unieke combinatie van sportswear en bespoke tailoring, een combinatie die nog weinig merken aan zouden durven. Echter blijkt het toch wel te merken: nadat hoofddesigner Rav Matharu in 2006 afstudeerde, lag binnen drie jaar het merk al bij 10 Corso Como en Dover Street. Daarnaast maakt Clothsurgeon ook de tourdesigns voor Tinie Tempah, werken ze samen met Nike en ?SIZE, en brengen ze elke collectie toch nog meer dan 100 kledingstukken uit.

Als dat nog niet genoeg was, brengt ClothSurgeon ook nog eens een speciale denim collectie uit. En dit levert unieke fits op. Naast een ‘normale’ tapered raw denim jeans is er ook een oversized baggy versie waar verrassend genoeg heel veel fit control bij komt kijken. In plaats van de oude straat versie van het concept ‘baggy jeans’ die domineerde in de tijd dat 50 Cent met Get Rich Or Die Trying kwam, hebben we hier te maken met de Saville Row versie van de baggy jeans.

Naast deze Baggy Jeans 2.0 bevat de collectie ook twee interessante denim jackets, een in dezelfde 14.5oz raw denim waarvan de jeans gemaakt zijn, en een gewassen versie die er ook best mag wezen.

Denim Daily Clothsurgeon 2015 07

Denim Daily Clothsurgeon 2015 02

Denim Daily Clothsurgeon 2015 01

Denim Daily Clothsurgeon 2015 03

Denim Daily Clothsurgeon 2015 06

Denim Daily Clothsurgeon 2015 04

Denim Daily Clothsurgeon 2015 05

Tags: , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>