PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

Burgemeester van der Laan opent Denim City

by Lars Tibben / posted on 04/17/2015

Donderdagavond 16 april is Denim City onder grote belangstelling van denimweverijen, brands, internationale retailers, gasten en exposanten van de internationale stoffenbeurs Kingpinsshow geopend door burgemeester Eberhard van der Laan.

De totstandkoming van Denim City is een belangrijke stap voor de stichting House of Denim. Sinds 2009 werken founders van House of Denim: James Veenhoff (partner bij het consultancy bureau Fronteer Strategy en initiator van de Amsterdam Fashion Week) en Mariëtte Hoitink (eigenaar van HTNK fashion recruitment & consultancy), onder de slogan Towards a Brighter Blue aan een gezondere, duurzamere, innovatievere en meer op het ambacht gerichte denimindustrie.

House of Denim steunt op vier pijlers: educatie, onderzoek & innovatie, ondernemen en netwerken. Dit heeft zich vertaald in verschillende initiatieven en projecten. Zo is House of Denim de drijvende kracht achter de Amsterdam Denim Days, Global Denim Awards en de Jean School. Daarbij komt nu Denim City: het innovatiecentrum voor de denim industrie.

AMBACHT & INNOVATIE
Het draait in Denim City allemaal om ambacht en innovatie, het is de plek om de denim industrie te verbinden, trainen en inspireren. Net als het logo omvat Denim City vijf componenten: een ambachtelijke Workshop: waar het up-cyclen van jeans centraal staat, The Denim Institute: het denim kenniscentrum met eigen denim archief, The Embassy: een netwerkplatform voor de grootste spelers uit de denim industrie, Blue Lab: ‘s werelds enige onafhankelijke, open-source innovatiecentrum en de International Jean School: er is een speciale lesruimte voor alle internationale studenten.

BLUE LAB
Innovatie is nodig omdat de denim industrie zeer vervuilend is. Zo wordt voor het maken van één spijkerbroek nu gemiddeld zevenduizend liter water gebruikt. Het Blue Lab is een high-tech research & development center waar wordt gewerkt aan technologische en duurzame oplossingen voor de hele laundry en finishing industrie. Zo gebruiken de machines in Denim City nevel in plaats van liters en liters water, en spuit een robot de noodzakelijke chemicaliën op denim om de werkomstandigheden zo gezond mogelijk te maken.

Niet alleen merken die meewerken aan het Blue Lab krijgen een research & development ruimte, maar er is ook een open lab dat bestemd is voor de studenten van de (International) Jean School, het AMFI of bijvoorbeeld onderzoekers van universiteiten. Bij dit innovatieve, educatieve en commerciële project zijn jeansbranche en kennisinstellingen, maar ook de gemeente Amsterdam betrokken.

LOCATIE
Denim City
De Hallen
Hannie Dankbaarpassage 47
1052 RT Amsterdam

Fotocredits: Peter Stigter

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER  FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

PHOTO © 2015 TEAM PETER STIGTER   FOR EDITORIAL USE ONLY - WITH CREDITS

 

Tags: , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>