DBW_4366

CHASIN’ FLAGSHIP STORE BRENGT DIGITAL BRAND EXPERIENCE

by Lars Tibben / posted on 12/14/2013

Met de opening van de CHASIN’ Flagship Store in de Amsterdamse Wolvenstraat luidt het lifestyle jeansmerk een nieuw winkeltijdperk in. Een versmelting van de offline en online wereld, waarbij beleving centraal staat. Uniek in zijn soort, de CHASIN’ Flagship Store combineert het persoonlijke karakter van een fysieke winkel met de snelheid en het gemak van online shoppen. Blikvanger is The Wall; een manshoge, digitale wand waarvan de getoonde content kan worden bediend door de klant. Tegelijkertijd lanceert CHASIN’ zijn compleet vernieuwde website; net als bij de Flagship Store vormt inspiratie hier het sleutelwoord.

The future of shopping
De CHASIN’ Flagship Store is anders dan alle andere winkels. Het is een kijkje in de toekomst van het merk en winkelen in het algemeen. Een unieke combinatie van analoog en digitaal, waarbij persoonlijk contact en service de basis vormen van een echte shopping experience, die wordt versterkt door interactieve, mobiele toepassingen. In de CHASIN’ Flagship Store dan ook geen eindeloze kledingrekken, maar een selectie van de beste looks van het moment. Een constant veranderende omgeving om inspiratie op te doen en het merk met alle zintuigen te beleven.

Be in control
De CHASIN’ Flagship Store nodigt uit om de lifestyle van het merk te ontdekken. Complete looks worden getoond op mannequins die zittend en staand door de winkel zijn gepositioneerd. Grote schermen zetten elk item onafhankelijk in de spotlights. Tablets geven informatie over materiaal, kleuropties, maten en prijzen en bieden de mogelijkheid om looks meteen te bestellen en thuis te laten bezorgen – direct meenemen kan natuurlijk ook. Met The Wall heeft de CHASIN’ Flagship Store een absoluut unicum in huis. Hier is de klant volledig in control; met zijn smartphone bepaalt hij welke looks worden vertoond op deze manshoge, digitale wand.

Urban jungle
De sfeer van de CHASIN’ Flagship Store ademt de waarden van het merk; easy going, toegankelijk en modern. Robuuste, no-nonsense materialen als hout, beton en staal onderstrepen het stoere karakter van CHASIN’. Artwork van lokale artiesten geeft het interieur een authentieke en onderscheidende uitstraling; zo maakte de Amsterdamse grafisch ontwerper Jorgos Karidas muurtekeningen in de paskamers. De constant wisselende playlists zijn afkomstig van muziekservice 22tracks.com. Koffie, fritz-kola en bier van Brouwerij ’t IJ staan altijd klaar. De begroeide patio, een uniek stukje urban jungle, doet even vergeten dat deze store zich toch echt in hartje Amsterdam bevindt.

Single party
De officiële opening van de CHASIN’ Flagship Store vond plaats op donderdag 12 december. Radiomaker Frank van der Lende – ook bekend van zijn modeblog met een knipoog, Fashion from Frank – hostte de avond op geheel eigen wijze. Van der Lende trakteerde de genodigden op zijn fameuze Singlefeestje en gaf hen de mogelijkheid om hun favoriete singeltje aan te vragen uit zijn verbazingwekkend grote archief. Net als CHASIN’ staat Frank voor authenticiteit en eigenheid en brengt hij de analoge en digitale wereld op originele manier samen.

Brand new video
Tevens werd de gloednieuwe brand video van CHASIN’ onthuld, met het Britse model Ash Stymest in de hoofdrol. De video is geschoten door fotograaf Joost Vandebrug, die bekendstaat om zijn rauwe, ongepolijste stijl en werkt voor merken en magazines als Nike, Dazed & Confused, Vogue Italia en Wonderland. De video is vanaf nu te zien op de geheel vernieuwde website www.chasin.com.

CHASIN’ Flagship Store Wolvenstraat 21
1016 EN Amsterdam

…Don’t forget your smartphone!

Tags: , , , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>