OMSLAGFOTO

The Conservatorium Hotel

by TheDenimDaily / posted on 02/15/2014

Het Conservatorium Hotel is gevestigd in één van de meest unieke gebouwen van Amsterdam. Voorheen diende het gebouw als het conservatorium van Amsterdam. Vandaag de dag is op deze locatie een exclusief designhotel gevestigd dat zijn gelijke niet kent. Eigenaar en visionair Georgi Akirov heeft met de opening van The Conservatorium Hotel Amsterdam de trend gezet voor exclusief overnachten, dineren en ontspannen in de Nederlandse hoofdstad. Niemand minder dan Piero Lissoni werd benaderd voor het ontwerp van dit Trendy Hotel. Lissoni toont met zijn design respect voor het monumentale gebouw en heeft moderne designelementen, waaronder een glazen atrium, aan het gebouw toegevoegd.

Het hotel beschikt over 129 kamers en suites, een restaurant, een brasserie en een bar, evenals een selectie van hypermoderne ruimten voor evenementen, vergaderingen en banketten.Het Conservatorium Hotel is ook de thuisbasis van het Akasha Holistic Wellbeing Center; een weldadig stedelijk toevluchtsoord dat dé perfecte plek biedt om te ontspannen en te genieten. Verspreid over meer dan duizend vierkante meter, kan Akasha de beste holistische spa van Amsterdam genoemd worden met een breed scala aan karakteristieke behandelingen en massages. Hier versmelten innovatieve westerse praktijken met oude Oosterse tradities. Er zijn onder meer een 18 x 5 meter metend binnenbad, een whibad en een ontspanningsruimte.

I_LOVE_AMSTERDAM_ROOM_001_01CONSERVATORIUM_HOTEL_ROOM_531_005CONSERVATORIUM_HOTEL_ROOM_303_006spa-gym-5spa-1

Het Conservatorium Hotel is het eerste lid van de The Set-groep. Deze hotelcollectie werd geïnitieerd om het concept van luxehotels te herdefiniëren voor reiziger van de 21ste eeuw. Een publiek met waardering voor design en architectuur in een historische context. The Set houdt een compromisloos pleidooi voor hotels die niet alleen het ‘nu’ representeren, maar die eer doen aan de geschiedenis van de stenen én hun locaties. Daarbij werken hun architecten en ontwerpers aan de her uitvinding van het DNA van ‘grand hotels’ door eigentijdse ruimten te creëren die gelijktijdig de stijl en glamour van weleer oproepen.

Gelegen in de bestaande historische gebouwen, is elk hotel van de The Set-groep geworteld in de geschiedenis en de cultuur van zijn locatie met volle aandacht voor de eigentijdse behoeften en wensen van de gast.

Tunes_01tunes-bar-3contact--1CONSERVATORIUM_HOTEL_PUBLIC_SPACES_043_0

Conservatorium Hotel

Van Baerlestraat 27

1071 AN Amsterdam

www.conservatoriumhotel.com  

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>