Levis-Grid-01

De jaren 40 tot 70 volgens Levi’s Vintage Clothing

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 01/02/2015

De zeitgeist van de jaren 40 werd gevormd door een decennia van oorlog en onrust. Dit heeft een invloed gehad op het modebeeld van deze tijd, dat toch iets militair en somberder was dan de jaren 30 en 50. Het decennia daarna, na de Tweede Wereldoorlog, was Amerika het lang van ongekende mogelijkheden. Creditcards begonnen populair te worden, en geld was geen probleem.

De Amerikanisering was begonnen, en dit was ook wederom te zien in de kleding van de mensen van deze tijd. The Age of Aquarius, de jaren 60, werden getekend door meer positiviteit: Warholl, de civil rights movement die eindelijk zijn impact maakte in de maatschappij en vooral veel muziek. Deze mentaliteit groeide door tot in de jaren 70, waar Disco en graphic tees je de kans gaven om te laten zien wie je was, in dans en kleding. Zie hieronder hoe dit zich visueel geuit heeft tot de kleding van deze generaties, dit in een Levi’s jasje of course.

Jaren 40

Levis-Grid-60

Jaren 50

Levis-Grid-01

Jaren 60

Levis-Grid-02

Jaren 70

Levis-Grid-03

Tags: , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>