Denim Daily Santa Clause Christmas

De top 10 beste kerstfilms aller tijden

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 12/24/2014

The Denim Daily voelt de kerst al helemaal zitten, dus om alvast jullie kerstgevoel ook op gang te laten komen hebben we een lijst samengesteld met de must-see klassieke kerstfilms om vanavond op te zetten onder het genot van een warme kop chocolademelk of een lekker glas port. Hier dus onze top 10 van de meest gezellige, hartverwarmende kerstfilms aller tijden!

[embedvideo id="myTaigPrbsg" website="youtube"]

10. Dr. Seuss’ How The Grinch Stole Christmas

Het kostte Jim Carrey elke dag 8,5 uur voordat hij getransformeerd was tot Dr. Seuss’ The Grinch, maar dat was het allemaal waard. Als The Grinch speelt Carrey een chagrijnig wezen dat vastberaden is om kerst te stelen van het klein dorpje Whoville. Lukt het een klein meisje om zijn hart te laten smelten?

[embedvideo id="TQXuazYI_YU" website="youtube"]

9. National Lampoon’s Christmas Vacation

Het enige dat Clark Griswald wilde was een rustige kerst, maar als zijn familie op bezoek komt en zijn kerstbonus toch iets tegenvalt, lijkt alles desastreus fout te gaan. Van geëlektrocuteerde katten tot blouse browsing: deze National Lampoon’s Vacation is waarschijnlijk de beste uit de reeks.

[embedvideo id="zfPw55iMXqk" website="youtube"]

8. Elf

Een baby kruipt in de zak van de Kerstman, terwijl hij speelgoed levert aan een weeshuis op een kerstavond. De baby wordt ongewild meegenomen naar de Noordpool, waar hij opgevoed wordt zonder te weten dat hij een mens is. Eenmaal een volwassen man, vertellen de Elfen hem de waarheid, waarna ze hem loslaten in de grote mensenwereld. Het hoogtepunt van de film is misschien wel de douche scene, waar we al een voorproefje kregen van de zangtalenten van de beeldschone Zooey Deschanel.

[embedvideo id="kgfgiLlW-yw" website="youtube"]

7. Gremlins

Gremlins is waarschijnlijk de laatste film die je zou verwachten van Steven Spielberg, maar meteen ook de meest hartverwarmende, unieke kerstfilm die je in deze lijst zal vinden. Als Billy een huisdier van zijn vader krijgt op kerstavond, vertelt hij hem meteen drie regels over het eigenaardige Chinese diertje: laat het niet in aanraking komen met water, breng hem niet naar buiten in het zonlicht en geef hem geen eten na middernacht. Natuurlijk gebeuren deze dingen allemaal per ongeluk, met ondenkbare consequenties als gevolg. Een echte klassieker!

[embedvideo id="Vc_4eoSHwK8" website="youtube"]

6. Scrooged

Er zijn veel films die Uncle Scrooge terug tot leven gebracht hebben, maar Scrooged en The Muppets blijven de twee beste versies van het oude Dickens verhaal. In Scrooged speelt Bill Murray de rol van een stinkend rijke filmproducent die niets geeft om iemand anders behalve hijzelf. Klinkt bekend? Nadat hij een werknemer ontslagen heeft op kerstavond krijgt hij echter bezoek van drie geesten.

[embedvideo id="KBthi_An5qQ" website="youtube"]

5. The Muppets Christmas Carrol

Met Michael Caine als de chagrijnige Mr Scrooge zien we het klassieke Dickens verhaal in een Muppet jasje. Met grappige kerstnummers en bekende Muppets als Kermit als Bob Cratchit en Statler en Waldorf als Marley & Marley is dit de beste Christmas Carrol versie tot nu toe.

[embedvideo id="xpvdAJYvofI" website="youtube"]

4. The Nightmare Before Christmas

Wellicht de beste Tim Burton film, vertelt The Nightmare Before Christmas het verhaal van Jack Skeleton uit Halloween Town die na een avond te verdwalen in een bos terecht komt in Christmas Town. Na blootgesteld te worden aan het geweldige fenomeen dat wij kennen als kerst, wil Jack zijn eigen kerst maken. Helaas voor de kinderen in Christmas Town gaat alles fout als de bewoners van Halloween Town niet helemaal de nuance van kerst willen begrijpen.

[embedvideo id="aFY5qpjPK58" website="youtube"]

3. Home Alone

Het is de film die elke kerst helemaal grijs gedraaid wordt, maar waar we maar geen genoeg van lijken te krijgen. Als Kevin vergeten en achtergelaten wordt door zijn familie op kerst en zich moet beschermen tegen geniepige inbrekers, bedenkt Kevin allemaal handige vallen om de inbrekers uit te schakelen.

[embedvideo id="yiypbCFV7Ao" website="youtube"]

2. Miracle on 34th Street

Als Dorey de ingehuurde kerstman vanwege dronkenschap ontslaat, huurt Dorey Kris Kringle in om in te vallen als de nieuwe kerstman. Als hij de job echter zo goed doet dat het net lijkt alsof hij the real deal is, wordt hij de nieuwe kerstman van een groot warenhuis. Een concurrerend warenhuis weet echter hun plannen te dwarsbomen, waardoor Kris Kringle onterecht de gevangenis komt. Krijgt de vriendelijke advocaat, die tevens verliefd is op Dorey, het klaargespeeld om hem vrij te krijgen? Wat deze kerstfilm zo geweldig maakt is dat het uiteindelijk allemaal gaat om geloven: in de kerstman, in de liefde, maar ook in de mensheid.

[embedvideo id="t067u2Jnks0" website="youtube"]

1. The Santa Clause

Waarom deze film op nummer 1? Omdat er niets meer jaren 90 nostalgie roept als Tim Allen in The Santa Clause. In The Santa Clause wordt een egoïstische, gescheiden vader en succesvolle reclameman omgetoverd tot de nieuwe kerstman, of hij het nou wilt of niet. Het mooiste aan deze film is de transformatie van een grimmige, Uncle Scrooge-achtige rasechte Amerikaan naar een dikke, vriendelijke man die staat voor het geluk van elk kind op de wereld. Owja, en ook leuk is hoe ze uiteindelijk al onze vragen over de kerstman beantwoorden in 1 film.

Tags: , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>