Diesel Black Gold Backstage - Credits Bassetti-01

Diesel Black Gold FW14 Menswear

by Lars Tibben / posted on 01/03/2014

Voor zijn eerste fall/winter14 menswear collectie heeft Diesel Black Gold creative director Andreas Melbostad zich laten inspireren door de irreverent attitude van deze man.

De collectie is ontworpen met de essentie van iconische menswear codes in gedachten. Zichtbaar zijn de gedurfde military- en rockinvloeden. Deze inspiratie beïnvloedt de authentieke mannelijke tailored silhouetten op een ruige manier.

Mail-bijlage-3 Mail-bijlage-2 Mail-bijlage-1

Scherpe tailoring in indrukwekkende flanel, wol, en poplin stoffen, soms met Prince of Wales en herringbone patronen zijn gecombineerd met anatomische gestructureerde broeken. De broeken zijn in leer uitgevoerd met studs of in denim met een filmische patina laag, de structuur en de edgy engineering benadrukt de benen en contrasteert met de scherpe en klassieke lijnen.

Geëmailleerde, metalen en leren emblemen en badges bedekken leren en gevilte wollen biker- en bomberjacks en roepen het gevoel van ceremoniële militaire kleding op. Nylon parka’s in uniform stijl zijn gevoerd met schapenvacht. Patted breisels – sommige behandeld met een gelakte finish – voegen een grafische en sportieve edge toe aan het geheel. Zwarte gepolijste veterschoenen en Chelsea boots hebben militaire details van glimmend metaal op de hiel en op de neus.

De inspiratie voor de finish van de denims is lakleer. Het leer is uitgevoerd in spiegelend zilver en metalen tinten. Deze key Diesel Black Gold materialen zijn ware majestueuze behandelingen ondergaan.

Backstage at the show:

Diesel Black Gold Backstage - Credits Bassetti-01 Diesel Black Gold Backstage - Credits Bassetti-17 Diesel Black Gold Backstage - Credits Bassetti-19 Diesel Black Gold Backstage - Credits Bassetti-20 Diesel Black Gold Backstage - Credits Bassetti-21

Tags:

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>