KAREN-MILLEN-LEATHER-JACKET-TESSTED-AMSTERDAM-4

Een gesprek met Tess van Daelen

by Lars Tibben / posted on 11/21/2014

Wekelijks vragen wij de leukste mensen uit ons vak een aantal persoonlijke vragen maar natuurlijk ook over denim. Vanmorgen hadden wij een leuk onderonsje met Tess van Daelen.

Wie is Tess van Daelen?
Ik ben Tess van Daelen (29), freelance modejournalist voor diverse printtitels (o.a. LINDA. Mode, Grazia, Bijenkorf Magazine), en oprichter van de persoonlijke fashion/lifestylewebsite TESSTED.com. Ik woon in Amsterdam met vriend en dochtertje Yasmine (0).

Wat was je eerste denim item?
Ik herinner me foto’s van mij als baby in een spijkerstoftuinbroekje, dus dat moet het eerste item geweest zijn.

TESSTED-TARTAN-LOOK-3

Wat is nu je favoriete?
Ik ben gek op mijn baggy boyfriend jeans. Ik heb er een aantal, waaronder één te gekke van G-star. Ontblote enkel, lekker laag op je kont en het liefst met hier en daar wat scheuren.

Wat zijn je dagelijkse essentials? Belangrijke items die je altijd bij je hebt of heel vaak gebruikt?
Mijn agenda, iPhone, Canon camera, kauwgom, leren handschoenen, shawl, zonnebril en creditcard.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Van alledaagse dingen, de straat, mijn ondernemende, succesvolle vriendinnen. Zeker wanneer ik een invalshoek moet bedenken voor een printartikel in een blad kunnen de meest alledaagse dingen ineens voor een geniale insteek zorgen. Mode en trends steeds weer op een andere manier benaderen, is voor mij een uitdaging.

Schermafbeelding 2014-11-21 om 13.42.34

Omschrijf je eigen kledingstijl?
Je kunt mij uittekenen in kokerrokken en bloesjes, dus overwegend classy, ladylike, business chic. Evengoed voel ik me heel fijn in mijn destroyed denim, streepjesshirt en mijn nieuwe, witte AirForce1 Nikes.

Favoriete hotspot?
Ik vind het leuk om nieuwe tentjes te ontdekken. Er openen in Amsterdam zo vaak nieuw hotspots; ik zou elke dag wel ergens anders koffie kunnen drinken. Deze week was ik bij het recent geopende Coffee + Coconuts aan de ceintuurbaan, een heel te gekke plek met originele indeling en wat mij betreft een aanrader.

Welke opkomende en bestaande merken kijk je nu naar?
Ik hou van merken als & Other Stories, Anecdote, Amator, Nike, Acne, Philip Lim, Dries van Noten, Stella McCartney, Victoria Beckham.

Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?
Ik ben bezig met het opzetten van een nieuw online platform. Ik hoop het begin 2015 te lanceren, dat het een succes gaat worden en dat ik daar over vijf jaar nog met veel plezier aan mag werken. Ik denk dat ik altijd online ondernemer zal blijven, uiteraard met grote liefde voor print.

 

Tags: , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>