Schermafbeelding 2014-02-04 om 18.05.51

G-STAR PRESENTEERT RAW EPISODE 2 MET DANIEL POPPER

by Lars Tibben / posted on 02/04/2014

RAW Episodes is een serie samenwerkingen van G-Star RAW met onconventionele artiesten en kunstenaars. De tweede editie van RAW Episodes vond plaats in Kaapstad in Zuid-Afrika met de opkomende installatiekunstenaar Daniel Popper en zal op 3 februari 2014 live gaan op een nieuwe mobiele website.

Waar RAW Episode 1 de wereld liet kennismaken met muzikant Yuna Zaraï in Los Angeles, begint het nieuwe hoofdstuk in Kaapstad, Zuid-Afrika met installatiekunstenaar Daniël Popper. Hij heeft groot succes met enorme installaties op evenementen over de hele wereld. Nu breidt hij zijn talenten uit door het interieur te ontwerpen van een nieuwe nachtclub in Kaapstad en een vier verdiepingen tellende Nelson Mandela Boom te bouwen

Schermafbeelding 2014-02-04 om 18.05.56

Tegelijkertijd met de RAW Night in Kaapstad, de officiële lancering van het merk in Zuid-Afrika, bezocht G-Star Daniel in Kaapstad om meer te weten te komen over alles wat betrekking heeft op zijn creaties. Vanaf de eerste inspiratie, het onderzoek en de ruwe materialen tot de samenwerking met mensen die hem helpen het voor elkaar te krijgen. In RAW Episode 2 onthult Daniel zijn favoriete plekken in Kaapstad, zoals de mooie parken waar hij zijn inspiratie haalt, de recycling-centra waar hij zoekt naar ruwe materialen en de werkplaatsen waar hij zijn creaties bouwt.

Bij de Rootform art space laat Daniel zien hoe hij werkt aan zijn grootste werk tot nu toe: de vier verdiepingen tellende boom die hij is gevraagd te ontwerpen voor de Nelson Mandela School for Science and Technology. Hij is ontworpen met de hoop dat hij voor de studenten nog vele jaren een bron van inspiratie zal vormen. “Het kunstwerk staat voor de kennis en wijsheid van onze belangrijkste leider en wat mogelijk is wanneer menselijke verbeelding en technologie samenkomen.”

Schermafbeelding 2014-02-04 om 18.06.04

Het Mandela-monument is een week vóór de lancering van RAW Episode 2 worden gepresenteerd aan het publiek tijdens een speciale ceremonie. Episode 2 komt op 3 februari 2014 uit op een nieuwe mobiele site die speciaal is ontwikkeld voor RAW Episodes en beschikt over intuïtieve navigatietechnieken die smartphone-apps nabootsen. Zo ontdekken de gebruikers wat hij te bieden heeft op een vertrouwde en intuïtieve manier.

Bekijk hier de video:

Tags: , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>