Schermafbeelding 2013-12-13 om 07.00.13

G-STAR RAW LANCEERT RAW UTILITY

by Lars Tibben / posted on 12/13/2013

In samenwerking met topkok Sergio Herman introduceert G-Star RAW een moderne workwear collectie: RAW Utility. De speciaal ontworpen werkkleding wordt begin 2014 gelanceerd bij The Jane in Antwerpen, het nieuwe restaurant van Herman en zijn protegé Nick Bril. RAW Utility voegt een extra dimensie toe aan G-Star’s passie voor authentieke functionaliteit.

Voor G-Star vormt workwear een belangrijke bron van inspiratie. Met RAW Utility staat workwear niet alleen aan de basis van het ontwerp, maar is de functionaliteit ook het uiteindelijke resultaat. De collectie bestaat uit zes designs waarmee het team – van chef tot hostess tot sommelier – combinaties kan maken. Voor Herman is RAW Utility een logische stap: “Als je een nieuwe tent neerzet in een modestad als Antwerpen, dan is het gaaf dat iedereen er strak bijloopt in een variatie, wat ik het beste kan omschrijven als een cool uniform.”

De Type C denim is het uitgangspunt van RAW Utility, en combineert de authenticiteit van workwear met een moderne 3D fit. De Type C wordt gedragen met een jas, shirt en das. Twee schorten, die zijn gesneden op een onconventionele manier maken de collectie compleet. Alle materialen zijn zorgvuldig getest en volledig kitchen proof. Herman draaide proef in de kleding om de collectie te perfectioneren. Zo zijn de koksbuis en schort inmiddels voorzien van speciale zakken voor culinaire benodigdheden van de chef-kok en restaurateur.

De innovatieve aanpak van Herman is nauw verwant aan G-Star, wat bij The Jane verder gaat dan een hoogwaardige menukaart. The Jane is gevestigd in een kapel van het historisch militair hospitaal Antwerpen. Het moderne interieur is ontworpen door Piet Boon met een keuken op het altaar en een ruimte waar jonge kunstenaars kunnen exposeren. Over de samenwerking zegt Herman: “Net zoals ik is het concept van The Jane out of the box, wat past bij G-Star. Het merk is rauw, consistent en innovatief, iets wat ik ook altijd probeer te zijn.”

De officiële lancering van RAW Utility vindt plaats in maart 2014 tijdens de opening van The Jane in Antwerpen.

Schermafbeelding-2013-12-12-om-23.53.13 Schermafbeelding-2013-12-12-om-23.53.19

#GStarRAW #justtheproduct

Tags: , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>