Schermafbeelding 2015-01-16 om 15.29.38

G-Star RAW lente/zomer ’15 campagne

by Lars Tibben / posted on 01/16/2015

Jeans verbindt ons allemaal. Een gemeenschap waarbinnen plaats, status, geslacht of leeftijd niet tellen. Waar stijl buiten kijf staat. Evenals pasvorm. Dat ene kledingstuk dat we echt op onze eigen manier dragen.

Voor hun lente/zomer ’15-campagne heeft G-Star RAW deze essentie van jeans als uitgangspunt genomen en tot uiting gebracht door middel van hun uiteenlopende stijlen en pasvormen. Bij dit merk vindt iedereen een perfecte jeans voor zijn of haar lichaam. Daarom heeft G-Star Ellen von Unwerth, die van nature bij deze campagne past met haar affiniteit voor denim en sterke nadruk op het vrouwelijke onderwerp, gevraagd de campagne te fotograferen.

Von Unwerth’s stijl vertolkt het gevoel van denim, dat al lang gezien wordt als zoveel meer dan slechts een stof. De frisse en gepassioneerde groep jeansliefhebbers van G-Star creëren een sfeer in het nu. Zij belichamen de vrijheid van jeans, de originele werkkleding die dragers over de hele wereld verenigt, en waarmee elk individu zijn of haar persoonlijke stijl kan uitdrukken.

De campagne toont het hele jeansspectrum dat wordt aangeboden door G-Star. In de stijlen voor mannen en vrouwen van skinny tot baggy, van raw tot distressed, van donker indigo tot kalkwit, van actueel tot tijdloos is de perfecte beheersing van jeans door het merk overduidelijk. De kracht van G-Star jeans voor dames is bijzonder sterk vanwege de uitvoerig onderzochte details (de perfecte vorm, grootte en plaatsing van de achterzakken en zijnaden tot de ideale vorm van de tailleband) voor de ultieme flatterende pasvorm. De modellen in de campagne laten zien hoe goed de juiste jeans eruit kan zien, een thema dat is geperfectioneerd door Von Unwerth zelf.

“Behalve vrouwelijk en sensueel zijn mijn modellen ook krachtig, overtuigend, intens…
G-Star was altijd al rauw, spontaan, spraakmakend en jong. Mijn werk past daar uitstekend bij.” Ellen von Unwerth

De slogan-hashtagcombinatie, “Wear it #tightorwide” zet de campagne online op de kaart en stimuleert iedereen om een mening te geven over hoe zij hun jeans dragen en hoe strak of los die naar hun wens moet zitten. Gezien de huidige voorkeur van de branche voor alle ‘boyfriend’ en baggy modellen tegenover de geliefde skinny jean doet #tightorwide de discussie oplaaien.

De G-Star RAW Spring/Summer 2015-collectie ligt vanaf februari 2015 in de winkels.

Volg #tightorwide om te zien waar de strijd eindigt…

Tags: , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>