Schermafbeelding 2015-04-09 om 04.18.23

In gesprek met Denimhead Edwin van Zoeren

by Lars Tibben / posted on 04/09/2015

Op Instagram komen wij veel interessante accounts tegen die ons erg aanspreken. Wij volgen al een tijdje het account @edwin028. Nu zijn wij eigenlijk wel benieuwd wie achter dit account zit en daarom hebben wij hem een aantal vragen gesteld.

Wie is @edwin028?
Ik ben Edwin van Zoeren (22), hbo-verpleegkundige bij het Maasstad Ziekenhuis. Ik woon op dit moment in Rotterdam, samen met mijn vriendin. Verder sta ik bekend bij vrienden en familie als een spijkerbroekenman, of ‘denimhead’.

Hoe kwam je in aanraking met denim?
Als 15-jarige heb ik mijn geld verdiend bij de plaatselijke supermarkt en ging zelf jeans kopen bij Blue Hotel, de bekende blauwe winkel in Ridderkerk, waar ik ben opgegroeid. Zo kocht ik daar mijn eerste G-Star kleding, onder andere de beroemde Elwood met ’96’ erop. Dit wisselde zich af met jeans met coatings tot de eerste Arc-3D. Mijn eerste aanraking met dry denim, was van het merk Denham. Doordat een verkoper van een retailshop een mooi ingedragen dry jeans droeg van dit merk, werd ik verliefd op het verhaal dat hij vertelde over het dragen van dry jeans. Ik kocht zo mijn eerste selvedge jeans. Ik ben in Rotterdam en Amsterdam meer retailshops gaan ontdekken en ging later zelf naar Amsterdam om bij Denham jeans te kopen. Dit is inmiddels lichtelijk uit de hand gelopen.

Schermafbeelding 2015-04-09 om 04.16.52

Wat is nu je favoriete denim?
De collectie is erg breed, bestaande uit merken zoals, Lee, G-Star, Atelier de la Durance, maar grotendeels uit Denham. Op dit moment is mijn favoriete denim de Razor VJS, de Virgin Japan Selvedge 14 oz. Een slim fit jeans, wat mijn huidige project is.

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
Ik haal mijn inspiratie vooral van instagram. Via dit medium blijf ik up-to-date over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van style, denim en fashion. Ik baseer hier zelf ook mijn outfit op. Naast instagram, zit ik dagelijks het internet af te speuren op mooie producten, met name op websites als Highsnobiety, Hypebeast, OneSecPlease en natuurlijk denimgerelateerde websites als Rawrdenim, Denimhunters en natuurlijk TheDenimDaily. Het straatbeeld geeft ook nog steeds een goed beeld over de nieuwste trends en styles.

Hoe combineer je je werk met het dragen van denim?
Ja, dat is het grootste probleem. Ik ben fulltime te vinden in het ziekenhuis, waarin ik keurig in een wit pak rondloop. Zodra ik mij na het werk weer omkleed, is dit altijd weer in een jeans. Door mijn werk kan ik niet minimaal 12 uur per dag mijn jeans dragen. Hierdoor verlopen de dry-projecten niet zo snel als gepland, maar desalniettemin valt het niet tegen.

Wat is op dit moment jouw favoriete outfit?
Nu het weer eindelijk wat mooier begint te worden, is een witte leren sneaker een must-have. Dat is goed te zien door alle Superstars en Stan Smiths in het straatbeeld. De witte sneaker in combinatie met de Razor VJS, met daarop een licht gekleurd denim-overhemd en daarbij een zwart leren jasje. Afgemaakt met een zwarte pilotten-bril van Ray-Ban en een metalen Submariner. Altijd goed!

Schermafbeelding 2015-04-09 om 04.18.10

Laatst bezochte stad buiten Nederland?
Dit jaar al wat aardige mooie steden mogen zien, maar was voor het laatst in London. Blijft een waanzinnige stad. Drie dagen is perfect. Ultieme stad om mooie items te kopen in de hoofdstraten, maar de zijstraatjes moet je zeker niet overslaan. Hier kom je al gauw winkels tegen van grote merken als Red Wings, Barbour, Edwin, Denham en Levi Vintage Clothing.

Doe jij nog iets speciaals met je jeans? Draag je ze altijd op een aparte manier?
Ik heb altijd een kleine dubbele cuff, hierdoor is de selvedge beter zichtbaar. Heel soms doe ik wel eens een pin-roll. Een snelle en makkelijke manier om je jeans tapered en smaller te maken.

Tags: , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>