Schermafbeelding 2014-07-08 om 17.44.43

Goosecraft by Anna Nooshin

by Lars Tibben / posted on 07/08/2014

Schermafbeelding 2014-07-08 om 17.44.43

In 2011 startte Anna Nooshin NSMBL.nl (spreek uit als Ensemble), nu één van de grootste lifestyle websites in Nederland. Alles wat Anna aanraakt lijkt in goud te veranderen. Goosecraft is dan ook trots om deze nieuwe samenwerking in de vorm van een capsule collectie, speciaal ontworpen door Anna Nooshin, aan te kondigen.

The new basics
Voor deze collectie liet Anna zich inspireren door minimal dressing en een met liefde samengestelde garderobe met precies de juiste basics. De klassieke, tijdloze feeling van de jaren negentig staat centraal in deze capsule collectie. Het is een ode aan krachtige, sprekende stukken die je garderobe afmaken en een leven lang meegaan. Speciaal ontworpen voor vrouwen met een serieuze ‘work ethic’, een ijzeren doorzettingsvermogen een en subliem gevoel voor stijl. Deze kenmerken waren voor Goosecraft doorslaggevend in de samenwerking met Anna. Een heldere esthetiek, de visie van Anna en de kennis van leer vanuit Goosecraft resulteerden in een capsule collectie bestaande uit een drietal perfect uitgewerkte leren basic jackets. De uitkomst? Minimal dressing voor een maximaal effect.

Anna Nooshin over deze samenwerking: ‘Goede basics kunnen elke outfit afmaken en dat is zeker het geval met deze gelimiteerde jackets. De visie van tijdloze mode inspireerde mij om de jassen te vernoemen naar sterke vrouwen. Elk model is representatief voor een andere type vrouw, genaamd Jane, Dylan en Phoenix. Deze jackets vormen samen een ultiem tijdloos trio waarmee elke garderobe meteen een boost krijgt. Ik heb hierbij heel erg gekeken naar de wensen van verschillende vrouwen, zodat er voor ieder wat wils is. Zo ontwierpen we samen een stoer jacket, een perfecte klassieke biker jacket (geïnspireerd op dé ultieme jas waar je jarenlang plezier van zult hebben) en een ultra vrouwelijke jacket met hoge kraag. We hebben meer dan een jaar aan dit project gewerkt, ik kan niet wachten het resultaat te tonen.’

Nothing more, nothing less.

annanooshinimg_6877-big

Jane Jacket
Bij de Jane Jacket staan sterke contrasten voorop, waarbij het fijne leer wordt gemixt met rosé gouden ritsen voor een eigenaardige look. Het leer, gemaakt van het zogeheten Goat Softy, is super zacht en sterk tegelijk en oogt chic en vrouwelijk. In de mouwen is een detail verwerkt van geperforeerd leer, een geheim detail die zich pas onthult wanneer je de rits opent. Voor sommige details moet je dus verder kijken,  de jas biedt meer dan voor het eerste oog zichtbaar is. De padded details staan symbool voor luxe en comfort. Elke naad is duidelijk zichtbaar, een mooi vintage geïnspireerd detail.

annanooshinimg_6844-big

Dylan Jacket
De Dylan Jacket is gebaseerd op de ultieme, perfecte vintage leren biker jacket die iedere vrouw in haar garderobe zou moeten hebben. De afneembare lammy kraag geeft deze biker twee gezichten en is praktisch voor de onvoorspelbare Nederlandse temperaturen. Zo kan de jacket simpel en minimalistisch gedragen worden en geeft de aangehechte kraag een edge aan deze look. Het gebruik van grof leer, genaamd Goat Softy zorgt voor een onmiskenbare vintage feel. Ook de Dylan draagt een geheim detail met zich mee, geperforeerd leer staat symbool voor de mogelijkheden die de jas biedt. De dubbele stitching laat de structuur van de jas meteen zien.

annanooshinimg_6862-big

Phoenix Jacket
Als klap op de vuurpijl is daar de Phoenix Jacket, een waar pronkstuk met hoge kraag, basic cut en hoog kwalitatief leer genaamd Nappa Lux. De hoge kraag is praktisch en beschermt tegen de kou, maar geeft hooggesloten ook een bepaalde edge. Extra zachte en lange mouwen zorgen voor een fitted look and feel.

Aan oog voor detail is er in deze collectie geen tekort geweest. Voeg een van deze drie limited pieces toe aan oude favorieten die al jaren in je kast hangen en laat jouw nieuwe day to day uniform onstaan.

Aimed at minimal dressing with a maximal effect. Meet Jane, Dylan and Phoenix: classic jackets with strong characteristics.

Noting more, nothing less

www.goosecraft.com

Tags: ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>