Dawson Apron Denim Daily 3

Het hickory denim schort van Dawson Denim

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 11/11/2014

Geïnspireerd op de klassieke schorten die gedragen werden in supermarkten en groentewinkels in de jaren 40, brengt Brits denim workwear merk Dawson Denim alweer hun negende denim apron uit sinds hun start in 2012. De hickory denim apron is gemaakt van hoogstaand indigo dyed hickory denim uit Japan, dit geweven in een 100 jaar oude weverij gespecialiseerd in denim. De details in de schorten zijn gemaakt van kastanjebruin zadelleer, wat dit een van de luxere versies maakt uit het diverse assortiment aan schorten van Dawson Denim.

Wat interessant is aan alle producten van Dawson Denim is dat ze komen met een logboek waarin alles over het product uitgelegd wordt en waarin je ook kan bijhouden hoe lang het product goed blijft. En het mooie aan de filosofie achter het merk is: gaat er iets kapot binnen 6 maanden na aankoop, dan repareren de vakmannen van Dawson Denim je denim item helemaal gratis.

Niche merk Dawson Denim bestaan nog maar twee jaar, maar toch heeft het zijn plek al veroverd in de denim wereld. Zo kwam er vorige week nog een hele positieve review van denim website RawrDenim uit over de selvedge denim jeans van het merk en zien we ook in steeds meer winkels het merk liggen. Lees ook het interview met designer Kelly Dawson op de website van bespoke retailer Hardy Amies.

Dawson Apron Denim Daily 2

Dawson Apron Denim Daily 1

Tags: , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>