conscious-denim-campaign-image-6-629x419

H&M ‘Conscious Denim’

by Lars Tibben / posted on 09/20/2014

Op 2 oktober introduceert H&M Conscious Denim, een collectie waar ik zelf helemaal fan van ben. De collectie is niet alleen gemaakt van duurzamere materialen, er is ook gebruik gemaakt van duurzamere productieprocessen. Zo heeft H&M voor het eerst de verschillende denimwassingen gecategoriseerd om aan te geven wat de impact ervan is op het milieu, inclusief het water- en energieverbruik. De collectie omvat items voor dames, heren en kinderen, en zal wereldwijd in circa 1000 winkels voor dames, 700 winkels voor heren en online verkrijgbaar zijn.

Het resultaat is een complete collectie met moderne pasvormen in indigoblauwe tinten. Voor dames biedt Conscious Denim alle denkbare modellen van dit seizoen, van skinny jeans met een lage of hoge taille tot boyfriend jeans en een tapered ankle-model. Om de look compleet te maken, omvat de collectie ook items van duurzamere materialen met een denim uitstraling. Voorbeelden hiervan zijn een joggerjeans van jeansblauw tricot die net zo zacht aanvoelt als sweatpants, en een nauw aansluitende jumpsuit van Tencel®.

Naast de klassieke 5-pocketmodellen van onbewerkt denim omvat de collectie voor heren jeans met verschillende pasvormen en wassingen, een denim jack in donkerblauw, een colbert van twill en een jeansblauwe wollen jas die dit seizoen perfect is als buitenkleding. Ook voor kinderen zijn er verschillende modellen, waaronder jeans en tuinbroeken, die allemaal zijn gemaakt van duurzamere materialen.

Ieder item in de Conscious Denim-collectie heeft het Clever Care-label met informatie over hoe je je kleding op duurzame wijze kunt verzorgen. De kleding in de winkels is voorzien van hangtags die de duurzame eigenschappen van ieder item beschrijven. Deze initiatieven maken deel uit van H&M’s werkzaamheden voor een toekomst met duurzamere fashion. Meer informatie hierover is te vinden op hm.com/conscious.

conscious-denim-campaign-image-1-629x745

conscious-denim-campaign-image-5-629x768

conscious-denim-campaign-image-3-629x745

conscious-denim-campaign-image-4-629x729

 

Tags: , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>