Tenue de Nimes Jeans Label Denim Daily 000

De jeans die 3 jaar kostte om te maken: Tenue De Nîmes ‘CHARLES’

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 02/09/2015

Drie jaar. Het was al langer de vraag of er uiteindelijk nog iets van de grond ging komen, vooral gezien in elk interview weer dezelfde woorden naar voren kwamen: “over een paar weken”. Toch blijkt het eindelijk te gebeuren, en het bewijs is te vinden in de vorm van een prototype dat in een van de laden ligt binnen de Tenue De Nîmes winkel op de Haarlemmerstraat.

We hebben het over de eerste officiële Tenue De Nîmes label jeans die binnen een paar weken uit zal komen. Over de jaren hebben Menno en Rene al meerdere collaborations uitgebracht met namen als Rogue Territory, Big John, Denham, om er maar een paar te noemen. Deze ervaring heeft geleidt tot de “Charles“, een 14OZ slim straight fit memphis blue jeans van Kurabo denim vol met kleine details die iedere denim nerd doen kwijlen. Zo is het logo van Tenue De Nîmes gestickt in de coin pocket, staat op de knopen aan de rand de naam van de Amsterdamse denim heaven en is de binnenzak in een herringbone patroon.

Details zijn altijd belangrijk geweest, zo blijkt dat ook uit het interview dat The Denim Daily in november afgenomen had met Rene Strolenberg: “Als er al een leuk of uniek detail in de jeans zat, dan nam ik hem snel al mee.”

Nu nog wachten tot die overhemden in de winkel komen te liggen, maar tot die tijd al een paar detailfoto’s van de jeans in kwestie:

Tenue de Nimes Jeans Label Denim Daily 001

Tenue de Nimes Jeans Label Denim Daily 002

Tenue de Nimes Jeans Label Denim Daily 003

Tenue de Nimes Jeans Label Denim Daily 004

Tags: , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>