Denim Daily Visvim INdigo

Indigo by Hand | Het verfprocess van visvim

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 12/07/2014

Hoewel wij visvim waarschijnlijk allemaal kennen van hun geweldige, maar ongelooflijk dure schoenen, blijft het merk een enigma. Daarom is het altijd de moeite waard om een kijkje te nemen als zo’n merk zijn deuren opent en een deel van hun proces laat zien. MR PORTER, die ook in hun online store producten van visvim verkoopt, kreeg die kans dus. Tussen sporadisch verschijnende fragmenten van Japan zien we hoe designer Hiroki Nakamura katoenen t-shirts verft in natuurlijk indigo inkt, daarna aan een waslijn hangen om uit te drogen en uiteindelijk die al bekende kleur krijgen waar ons hartje harder van gaat kloppen.

Het is lastig om onze vinger te leggen op wat nou eigenlijk mooier is: visvim als merk, de diepzinnige woorden van Hiroki Nakamura of de de algehele cultuur van Japan die duidelijk door het merk stroomt. Bekijk de video hieronder en bepaal het voor jezelf.

[embedvideo id="I0FE2uFPBQA" website="youtube"]

 

Tags: , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>