vk_soufyan

Interview: Soufyan Benrhziyel

by Lars Tibben / posted on 05/11/2014

image-26Photocredits: Worthy de Jong

Wie is Soufyan Benrhziyel?
Ik ben Soufyan Benrhziyel, 22 jaar jong en studeer aan de Jean School in Amsterdam. Naast mijn studie werk ik als freelancer. In een korte periode heb ik al een aantal leuke opdrachten gekregen van Men at Work, Bijenkorf en Jimmy Woo. Ik zit nu ruim 6 jaar in de Retail, als parttime jeansspecialist. Ik heb voor o.a. Levi’s Strauss en G-Star gewerkt. Ik ben nog een beginnend jeans pionier, maar ben van plan om een belangrijke bijdrage te leveren aan de jeanswereld. Bv. duurzaamheid verder ontwikkelen, wat vandaag de dag een belangrijk gespreksonderwerp in de jeanswereld is. De nieuwe generatie denim pioniers moeten dit naar een hoger level brengen. Daarnaast vind ik technologie interessant en ik denk dat deze twee werelden meer met elkaar moeten samenwerken.

Je eerste denim?
Mijn eerste jeans heb ik gekregen van mijn moeder en was van de C&A. De eerste jeans die ik zelf kocht, was tijdens mijn werkperiode bij Men at Work van het merk Levi’s.

Waar komt je passie voor denim vandaan?
Die is begonnen op mijn vijftiende toen ik begon te werken voor Men at Work. Ik werkte met een aantal collega’s die veel passie hadden voor denim, zij namen mij onder hun vleugels en na 2 weken was ik al verantwoordelijk voor de heren jeanswand. Toen kreeg ik al snel in de gaten dat jeans erg belangrijk was voor de omzet van de winkel en ben mij toen nog meer gaan verdiepen in jeans.

Ambities?
Ik heb veel ambities, maar ik ben opgevoed door mijn ouders met een mentaliteit dat ik stapsgewijs te werk moet gaan. Ik weet wel wat mijn eerste ambitie is en dat is om aan de slag te gaan bij een groot denim merk (hoofdkantoor) met een ervaren team waar ik nog veel van kan leren. Daarnaast zou ik het een eer vinden om ambassadeur te worden en betrokken te blijven bij de Jeans school. Deze opleiding geeft mij namelijk veel mogelijkheden. Een eigen merk die komt er waarschijnlijk wel, maar eerst heb ik genoeg know how nodig. Ooit wil ik op kunnen boksen tegen de grote jongens, zoals een G-star of Levi’s.

Jouw favoriete merken?
Levi’s, Kings of indigo en Denham.

Jouw kledingstijl?
Minimalistisch, maar toch opvallend. Ik hou ervan om leuke gadgets te hebben en leuke accessoires die mijn outfit goed aanvullen. bv. schoenen vind ik een heel belangrijk onderdeel hiervan.

Jouw inspiratiebron?
Ik laat mij inspireren door gevoel en voornamelijk door mooie dingen, gebeurtenissen etc. Soms haal ik mijn inspiratie uit documentaires. Via de websites The Denim Daily en Denimhunters blijf ik op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Wie zouden wij na jou moeten interviewen?
Twee personen moeten jullie zeker interviewen naar mijn mening. James Veenhoff, deze man is een van de initiatiefnemers van de Amsterdam fashionweek in Amsterdam. Daarnaast heeft hij de eerste Jeans school samen met Mariette Hoitink opgericht en recent zijn zij ook de initiatiefnemers geweest voor Kingpins en de denimdays in Amsterdam. Daarnaast heb ik veel respect voor Tony Tonnaer, die in 3 jaar tijd Kings Of Indigo tot een sterk denimbrand heeft gemaakt. Ik kies deze twee personen, omdat ze normaal zijn gebleven terwijl ze in de denimwereld een behoorlijke aanzien hebben.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>