Denim Daily James Long Fall 2015 2

James Long Fall 2015

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 01/14/2015

Een andere trend die we tegenkwamen in London was de shearling coat. Het gebruik van shearling is nooit ongebruikelijk voor een herfst/winter collectie, echter bleken toch veel designers hun collectie te vullen met shearling coats en jackets. Een reden hiervoor wellicht is de strenge herfst en winter die we dit jaar meegemaakt hebben?

James Long’s collectie is hier een goed voorbeeld van. Sherling gecombineerd met denim, leer en zelfs fleeche: het was alsof deze collectie in leven gebracht was om te combineren met lamswol. Maar ook het patchen van denim kwam vaak terug, zo niet alleen in de jeans, maar ook in shirts en jackets. Wellicht minder aan de collectie is dat er minder samenhang te vinden is; de collectie voelt niet als een geheel, wat toch jammer is.

Laat ons vooral weten wat jullie tot nu toe vinden van fashion week, en volg onze Instagram en Facebook om meer te volgen van onze trip naar Fashion Week Amsterdam en Berlijn. Bekijk hieronder een preview van de collectie, en ga naar Style.com voor de gehele presentatie.

Denim Daily James Long Fall 2015 0 Denim Daily James Long Fall 2015 2 Denim Daily James Long Fall 2015 3

Tags:

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>