'When a fashion such as growing a beard goes mainstream' it loses the advantage of rarity.'

Je movember baard scheren met The Denim Daily & Buddy Tantino

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 12/01/2014

Ben je die opmerkingen van je baas over representatief eruit zien op het werk helemaal zat, dan ben je vast blij dat november voorbij is. En dat mag gevierd worden, want je hebt toch zomaar die baard een maand laten staan. Daarom mag je van je volgende scheerbeurt best een ritueel maken, dus vandaar dat The Denim Daily samen met de heren van Buddy Tantino wat tips heeft samengesteld om die scheerbeurt smooth te laten verlopen.

    1. Zorg dat je baard goed nat is. Je baard neemt namelijk 30% van het water op, wat de haren minder stug maakt. Daarom is het het beste om morgenochtend na het douchen meteen te scheren. Als je nou liever niet de hele badkamervloer nat wil maken, dan kun je natuurlijk ook een handdoek nat maken in heet water. Veel barbiers gebruiken deze oeroude techniek voordat ze beginnen te scheren, omdat het je huid ook meteen rustiger maakt. Warm water zorgt er namelijk voor dat je poriën openen.
    2. Regel meteen een goede kwaliteit scheermes. Natuurlijk is een scheerapparaat leuk en aardig, maar niets werkt beter dan een scheermes met scheerschuim.
    3. Gebruik een goede shaving cream. Ten eerste is het een mythe dat veel bubbels en schuim voor een beter scheerresultaat zorgt. Juist daarom hebben de heren van Buddy Tantino een shaving pasta gecreëerd die ervoor zorgt dat er meer contact is met de huid. Extra tip: deze shaving pasta is niet alleen goed voor de huid, maar beschermt tijdens het scheren ook meteen je scheermes.
    4. Scheer met de haar richting mee. Om irritaties te voorkomen kun je ook het beste beginnen met je bakkebaarden en kaak, daarna de snor en pas als laatste je kin en nek. Dit is omdat deze haren het langste nodig hebben om zacht te worden. Neem dus je tijd, want aftershave of balsem helpt maar gedeeltelijk. Wees ook geduldig: een gehaaste scheerbeurt leidt meestal tot een bloedbad.
    5. Na de scheerbeurt is het het beste om je huid goed te reinigen. Breng eerst wat aftershave aan op je huid, daarna een goede dag of nacht crème met dezelfde geur gevolgd door een cologne. De aftershave zorgt ervoor dat de huid niet gaat irriteren, maar droogt de huid ook meteen uit door de alcohol die daarin zit. Echter, na het gebruiken van de aftershave en de dag of nachtcrème is het ook belangrijk voor jezelf en anderen dat je lekker ruikt. Vandaar de cologne.

Het probleem is dat veel merken niet al deze producten hebben, vandaar dat onze vrienden van Buddy Tantino een set voor de kerstdagen heeft samengesteld met een shaving paste, een dag en nacht crème, een aftershave en cologne. Meteen ook een leuk cadeautje voor je vrienden, zodat ze meteen het nieuwe jaar in kunnen met een gladgeschoren gezicht.

Buddy Tantino Denim Daily

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>