julius-restaurant08

Julius bar&grill

by Lars Tibben / posted on 12/15/2013

Vanuit een gedeelde passie en jarenlange vriendschap tussen Julius Jaspers en Bert van der Leden, Bar & Grill ontstaan; een bar-restaurant waar moderne barbecue- en grill gerechten centraal staan. Julius Jaspers, bekend van o.a. het programma Topchef en zijn 8 Smart Cooking boeken, kent een brede culinaire carrière. Met Julius Bar & Grill opent hij zijn derde restaurant. Bert van der Leden, eigenaar van IQ Creative, voegt naast onder andere Mazzo, Supperclub, Envy en Mercat, Julius Bar & Grill toe aan zijn portefeuille. Zij spelen met dit concept in op de ontwikkeling dat barbecueën zich niet meer beperkt tot het grillen van een eenvoudig stuk vlees of vis; anno 2013 wordt er thuis, op locatie en in restaurants op hoog niveau gebarbecued. Barbecues worden gebruikt als rookoven, wokpan, pizza-oven, en voorheen ondenkbare gerechten worden er nu op klaargemaakt. Zelfs desserts komen van de grill. In Julius Bar & Grill worden het hele jaar door op de enorme “open fire grill”, dat midden in het restaurant opgesteld staat, stoere steakgerechten, maar ook verfijnde vlees- , vis- of vegetarische gerechten bereid!
Concept
Julius Bar & Grill is op weekdagen vanaf 17h00 en op zaterdag en zondag vanaf 16h00 en 15h00 geopend. Je kunt bij ons terecht voor een mooi glas wijn of een (speciaal) biertje met kleine bites, een snelle hap of een uitgebreid diner. Alle gasten zitten rondom de open keuken en hebben zo uitzicht op de keukenbrigade die vanaf de “open fire grill” en twee Big Green Eggs de gerechten bereiden. Je kunt plaats nemen aan de bar of de daarnaast staande bartafels, aanschuiven aan de lange familietafels of een knusser plekje opzoeken aan de 15 meter lange Chesterfield bank. De drie gezellige privé ruimtes achterin zijn te reserveren voor gezelschappen die graag apart zitten voor bijvoorbeeld een borrel, vergadering of diner in een besloten kring.

In Julius Bar & Grill hangt een ongedwongen sfeer waardoor iedereen zich snel thuis voelt, of je nu alleen, met een klein gezelschap of een grote groep komt. Zelf kun je bepalen of je keuze valt op iets eenvoudigere (niet minder lekkere!) en zeer goed betaalbare gerechten en dranken, maar natuurlijk kun je het menu ook uitbreiden met extra gangen en exclusievere wijnen.

Entourage
Architectenbureau Concrete heeft gezorgd voor een make- over van het klassieke restaurant Witteveen. De mozaïek tegelvloer, dat een patroon heeft van een Perzisch tapijt, is het enige element dat intact is gebleven, als een knipoog naar het oude Witteveen op deze locatie in de jaren ’60. Bij binnenkomst valt meteen aan beide zijden van het restaurant de ‘rebelse’ tattoo op die ook als logo terugkomt in het interieur en op de menukaart. De grote houtskool- gestookte grill en de Big Green Eggs vormen hét centrale middelpunt. Met de grote dry age kast gevuld met diverse delen van het rund, en de showkasten met de door Julius zelf ontwikkelde barbecuesauzen kan je er niet omheen dat het hier om barbecueën en grillen gaat. Het zwarte meubilair, de verschillende zitopstellingen en de metrotegels zorgen voor een moderne, maar gezellige sfeer. Achterin bevinden zich drie privéruimtes die allen een eigen karakter hebben; de Winery, de Boardroom en de Library. De Winery is een kleine ruimte waar je, zoals de naam het al zegt, omringd bent door wijnen. De boardroom heeft een echte huiskamersfeer met kleine chesterfields, een open haard, een leestafel en een Perzisch tapijt. De Library kenmerkt zich door de kast vol met kookboeken en de ‘Wall of Fame’, een wand vol met leuke “meet & greet” foto’s van Bert, Julius en derden ter herinnering aan hun avontuurlijke reizen.

Food & drinks
Hoewel bij barbecueën vaak wordt gedacht aan het grillen van vlees, wordt bij Julius Bar & Grill gelijke aandacht geschonken aan vis en groenten. De culinaire kennis van Julius, opgedaan tijdens zijn vele reizen over de wereld, heeft hij gebruikt om de menukaart samen te stellen. De mogelijkheden zijn met de unieke grills niet in één hokje te plaatsen. Grillen, bakken, stoven en roken met aandacht voor bereiding en kwaliteit. Alle gerechten worden geserveerd met de door Julius speciaal ontwikkelde curry- en barbecuesauzen. Mocht je hier geen genoeg van kunnen krijgen, zijn deze ook aan te schaffen voor thuisgebruik.

Julius Bar & Grill kent een breed assortiment aan wijnen en bieren en andere dranken met eerlijke prijzen. Naast twaalf basiswijnen, die ook per glas verkrijgbaar zijn, worden er ook topwijnen aangeboden. Zeer goed betaalbaar, omdat er voor deze wijnen met een vaste, lage opslag gewerkt wordt. Speciale bieren zoals ‘Zwaar Blond’ van ‘Brand’ combineren heel goed met de ruige barbecuegerechten van de kaart.

Openingstijden

ma t/m do: 17h00 – 01h00
vrijdag & zaterdag: 17h00 – 02h00
zondag: 16h00 – 01h00

openingstijden keuken

weekdagen tot 22h30
vrijdag en zaterdag tot 23h00

Adres

ceintuurbaan 256-260
1072 gh Amsterdam

julius-restaurant09 julius-restaurant10 julius-restaurant11 julius-restaurant13 julius-restaurant14 julius-restaurant03 julius-restaurant04 julius-restaurant05 julius-restaurant06 julius-restaurant07

 

Tags: , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>