Spijkerballen-groot-1-1024x683

Kerst met Leonie en Lois | Spijkerbrij

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 12/14/2014

Dit kerstseizoen kunnen wij weer veel verwachten van Spijkerbrij. Hoe zijn  jullie eigenlijk op het idee gekomen om ornamenten te maken?

Toen de winter kwam bedachten wij dat het leuk zou zijn om met Spijkerbrij iets tijdens het kerstseizoen uit te brengen. Natuurlijk kun je onze Spijkerbrij vlinderdasjes dragen tijdens kerstavond, maar de vlinderdasjes zouden minder goed in de kerstboom passen. Daarom begonnen wij na te denken over objecten die leuk zouden zijn als ornamenten. Het begon bij de namen: wat zou leuk klinken in combinatie met woorden als denim of Spijkerbrij. En zo kwamen wij op de Denimboom en Spijkerbal ornamenten.

Ook zullen er vanaf deze week lampen verkrijgbaar zijn op jullie online store?

“Inderdaad, zowel een grote als een kleine lamp in twee verschillende uitvoeringen. Dit idee kwam na de Dutch Design Week, waar bezoekers verrast werden door de verschillende blauwtinten in Spijkerbrij. Hier hadden we de gemixte spijkerbrij variant al laten zien. Uiteindelijk kwamen we op het idee om dezelfde lampenkappen in een gradiënt van licht naar donker te maken, juist om te laten zien hoeveel verschillende tinten spijkerbroeken er bij ons worden ingeleverd en nog eens te benadrukken hoe mooi dit kan zijn! En gelukkig mag het resultaat er zijn!”

Denim Daily Leonie Lois DDW

Wat kunnen we in het nieuwe jaar verwachten van Spijkerbrij?

In januari staat de modefabriek op de agenda. Daarnaast zullen we ook het podium van TED x Youth veroveren als sprekers en is ons plan om de festivals in Nederland blauw te kleuren met Spijkerbrij. Ook zullen we volgend jaar weer veel producten uitbrengen. In januari gaan we alweer samen zitten om op ideeen te komen. Je kan niet vroeg genoeg beginnen, toch?

 

Tags: , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>