Schermafbeelding 2013-12-24 om 05.59.56

KUYICHI SPRING/SUMMER 2014

by Lars Tibben / posted on 12/24/2013

Voor de Spring/Summer 2014 collectie, her-lanceert KUYICHI de innovatieve en exclusieve PURE PREMIUM lijn. Voor deze lijn is er gezocht naar de laatste en meest vernieuwende duurzame stoffen. Samen met leveranciers en wasserijen in o.a. Italië is er gewerkt aan nieuwe, unieke stoffen en slimme was-technieken.

Door het reduceren van water en energie, en het gebruik van milieuvriendelijk verf- stoffen is er een exclusieve duurzame collectie ontwikkeld die niet inlevert op look & feel. Zo is er een jeans gemaakt van een ‘Natural Indigo Dyed Organic fabric’ en een ‘13oz Japanse Organic Selvedge’ ontwikkeld voor zowel dames als heren. Voor de PURE PREMIUM T-shirts wordt er gebruik gemaakt van een mix van linnen en biologisch katoen.

De KUYICHI Pure Goods collectie is geïnspireerd op de katoenplukkers begin dertigerjaren. Mensen reisden van de ene naar de andere katoen- boerderij gedurende het plukseizoen-

‘Keep Moving’. Met die gedachte en vertaling naar het heden heeft KUYICHI een garderobe ontworpen voor de moderne reiziger, die op zoek is naar liefde en avontuur.
De dag begint schoon, als een ongedragen jeans. Dit beeld wordt gereflecteerd in de wassing ‘On the Move’ voor mannen en de ‘Calm Cobalt’ voor dames.

Na een lange dag werken en reizen krijgt de jeans een meer gebruikte uitstraling.
Deze gedragen look is terug te zien in de the ‘Dig and Dirt’ voor mannen ‘Rebel Grey’ voor dames. De liefde voor authentieke details is terug en er is een totale update voor alle jeans fits doorgevoerd. De slim en skinny fits in een zachte stretch blijven een belangrijke stijl, maar ook de flare en de boy-friend fit voor dames zijn terug te vinden in het jeans assortiment.

De balans in de collectie is gevonden tussen tijdloze klassiekers en work-wear geïnspireerde items, allemaal met een moderne twist. Denk aan een klassiek denim jasje, een skinny all-over bloemen laser print jeans en een parka jas voor dames.
Voor mannen is de grijze ‘skinny relaxed tapered’ denim met vintage wassing een must, gecombineerd met een gestreepte henley gemaakt van biologisch katoen/hennep en ‘work- wear’ geïnspireerd jasje. Maar ook in-side-out T-shirts en chino shorts voor mannen of een geprinte jurk voor dames. Aan de collectie zijn onmisbare accessoires toegevoegd, voornamelijk gemaakt van biologisch katoen en natuurlijk- gekleurd leer.

KUYICHI heeft gewerkt aan een nieuwe branding en nieuw logo. Deze frisse uitstraling zal zichtbaar zijn in de collecties vanaf SS14. Onderdelen van het oude logo zijn hergebruikt, in een nieuwe vorm gegoten en geven het merk een authentieke en tijdloze uitstraling. De kleur oranje heeft een update gehad, de cirkel staat voor de wereld en het plus teken voor positiviteit. ‘Pure Goods’ communiceert het bewustzijn en de liefde voor pure en eerlijke producten. Alle labels, hang-tags en metalen zoals knopen, zijn gemaakt van duurzame materialen zoals polyester, gerecycled papier en gerecycled metaal.

Tijdens de Bread and Butter zal KUYICHI een bijzondere samenwerking met de Ubuntu Theater Organisation lanceren: KUYICHI X UBUNTU.
De kinderen, die uit de verschillende sloppenwijken van Kaapstad-Zuid Afrika komen, hebben een KUYICHI workshop gevolgd op de eerste Ubuntu Academie.

Zij hebben tijdens de workshop artworks voor T-shirts met de hand gemaakt en ontworpen. De unieke T-shirts, twee voor dames en twee voor heren worden tijdens aankomend salesseizoen verkocht. De opbrengst van deze unieke T-shirts gaat terug naar de organisatie om zo nieuwe, creatieve en inspirerende projecten zoals deze op te zetten.

Tags: , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>