Denim Daily Lee Orjan Andersson PRPS 1

Lee x PRPS x Orjan Andersson

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 10/23/2014

Er bestaan twee soorten samenwerkingen:

  1. Een waar nieuwe logos op bestaande klassieke modellen geplakt worden en dit als innovatie verkocht wordt voor een torenhoge prijs
  2. Een waar een symbiose gevormd wordt, waarbij beide merken hun krachten bundelen om een geweldig nieuw product te verkopen.

De eerste hebben we de laatste tijd vaker gezien. Zo zijn de samenwerkingen tussen Adidas & Pharrell en Adidas & Raf Simons een goed voorbeeld van hoe het niet moet. Daarentegen is er ook de langlopende samenwerking tussen Yohji Yamamoto en Adidas die collectie na collectie weer blijft inspireren en innoveren. De nieuwe collaboration tussen Lee, Donwan Harrell van PRPS en Orjan Andersson is ook een sterk voorbeeld van hoe een klassiek denim merk als Lee door de hulp van twee geweldige designers tot een nieuw niveau van creativiteit gebracht kan worden.

De collectie, die hier en daar zich lijkt te inspireren door verschillende historische connotaties van denim, heeft een paar opvallende stukken. Dark denim overalls, schitterend gevoerde denim jackets, skinny jeans met kniepatches: hier en daar zie je goed de invloeden van Donwan Harrell, die met PRPS heel sterk experimenteert met finishes, en het design technische oog van Orjan Andersson.

Bekijk hieronder de lookbook foto’s van de capsule collectie, lees nog ons artikel over de 125th anniversary cellebration in de Utrecht winkel en hou vooral de Facebook pagina van Lee in de gaten voor meer events ter viering van hun anniversary.

Denim Daily Lee PRPS Orjan 1

LEE-125Y-capsule-A1-VER.indd

Denim Daily Lee PRPS Orjan 3

Denim Daily Lee PRPS Orjan 4

Denim Daily Lee PRPS Orjan 5

Denim Daily Lee PRPS Orjan 6

Denim Daily Lee PRPS Orjan 7

Denim Daily Lee PRPS Orjan 8

Tags: , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>