Denim Daily Levis Field of Jeans Stadium 2

Levi’s Field of Jeans in San Francisco

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 12/06/2014

Als officiële partner van het “San Francisco 49ers” football team kwam deze samenwerking niet geheel uit de lucht vallen. Het stadium dat gebouwd is toen het football team terug kwam naar Santa Clara, California, is immers vernoemd naar het denimmerk. Toch bleef het eindresultaat, dat je hierboven kan zien, verbazingwekkend: een campagne over het hergebruiken van jeans in het Levi’s Stadium. De hoeveelheid oude jeans die ze daarvoor gebruikt hebben? Maar liefst 18,850 jeans.

Het concept achter het project was het idee van kunstenaar Hannah Sitzer uit San Francisco. Met deze simpele, maar grappige uitwerking liet ze zien dat Levi’s graag ziet dat hun klanten in plaats van weggooien hun jeans weer terugbrengen naar de winkels. Zo kan het denimmerk de jeans weer hergebruiken voor de productie van nieuwe jeans, of voor andere creatieve doeleindes. Zo hergebruikte het merk bijvoorbeeld begin dit jaar nog een grote hoeveelheid jeans voor isolatiemateriaal van hun headquarters in San Francisco. Hier meer over in dit linkje naar de blogpost of de Levi’s Journal.

Bekijk ook vooral de timelapse van het project hieronder, die laat zien hoe de burgers van San Francisco meehielpen aan het sorteren en neerleggen van de jeans op kleur.

[embedvideo id="RJ6fj_YrAjQ" website="youtube"]

 

Tags: , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>