Denim Daily Levi's Winkel etalage Kerst

Levi’s & Kerst | De winkeletalage

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 12/26/2014

Tijdens het kerstseizoen doen veel merken natuurlijk hun uiterlijke best om de mooiste winkeletalage op te zetten. Maar komen merken als Levi’s op dit soort indrukwekkende creaties? En welke uitdagingen zijn er om elk jaar wederom weer indruk te maken op de voorbijgangers? Gregory Gordon, Senior Manager van Levi’s GCS vertelde iets meer over deze uitdagende taak op de blog van Levi’s. Hieronder de Nederlandse vertaling:

Wat was het thema van de Levi’s winkeletalages dit jaar?

Dit jaar staan de winkeletalages helemaal in het teken van hoe onze Live in Levi’s campagne zich vertaald naar de kerstdagen: het samenkomen en zijn met de mensen van wie je houdt. We namen het concept van warmte en nostalgie en sleurde dit door de Levi’s lens, zodat het een moderne vertaling werd. Een van de definiërende aspecten die de Live in Levi’s campagne zo’n succes maakte was Polaroid, dus vandaar dat we Polaroids foto’s aan kransen vastgemaakt hebben. En van deze kransen hebben we kerstbomen gemaakt. Het is heel speels en creatief, en linkt ook weer naar het samenbrengen van mensen.

Wat waren de grootste uitdagingen van het maken van de etalages?

Met al onze winkeletalages proberen we altijd iets te creëren dat over de hele wereld zal werken. Dit kerstseizoen is daarin de meest uitdagende. We hebben winkels in India, waar ze Diwali vieren. Dan is er ook het Zuidelijk halfrond, waar het rond de 30 graden is. Daarom moeten we dit soort dingen in ons achterhoofd houden wanneer we een etalage aan het maken zijn.

Daarnaast is het budget dat we hebben ook altijd de uitdaging. Winkeletalages zijn natuurlijk het duurste, omdat er zoveel meer elementen aan toegevoegd worden. Je moet daarin ook denken aan schaal en regionale bereikbaarheid. Dit jaar hebben we een houten hertenhoofd in de winkeletalage, maar daar moesten we wel bedenken: kunnen we dat wel helemaal naar Azië en Zuid Amerika vervoert krijgen?

Hoe zijn Levi’s winkeletalages anders dan die van andere merken?

Toen ik drie jaar geleden begon, was mijn hoofddoel om winkeletalages minder vervangbaar te maken. Het eerste dat ik dus gedaan heb is elementen toevoegen die zes maanden lang interessant zouden blijven. Dit jaar introduceerde we een nieuw zonweringssysteem. Elke maand wordt dit systeem weer in een nieuw jasje gestopt om ze er iets anders uit te laten zien. We hebben er echter sinds juli niets meer aan gedaan, dus moesten we wel iets anders doen voor de kerstetalages. En dat is leuk, maar uitdagend.

We gebruiken natuurlijk ook veel natuurlijke materialen. Dus geen kunststof vezelplaten en materialen die giftige stoffen verspreiden. Het hout en staal dat we gebruiken hebben geen afwerkingen. Als het begint te roesten en langzaam verslijt, dat is natuurlijk geweldig. Levi’s vindt het gebruik van natuurlijke, eerlijke materialen heel belangrijk. True to the brand proberen we alles zo clean, simpel en sustainable te maken.

Hoe was dit jaar anders dan andere?

Dit jaar, meer dan ooit, wilde we een consistent geheel: het decor binnen de winkel, de winkeletalages, de videos en social media, zelfs de emails die we uitsturen en de websites moesten allemaal hetzelfde aanvoelen. Belangrijke elementen waren Polaroids, het hout en de lichtjes. Wanneer een klant in de winkel op onze website kijkt op zijn telefoon, moet het precies hetzelfde eruit zien.

Wat zie je in de toekomst voor dit soort etalages?

Winkelen direct vanuit de winkeletalages is niet ver weg meer. Klanten kunnen scannen met hun mobiel om een kledingstuk in de etalage te kopen, of zelfs in de campagnes. Het enige dat ik hoop is dat het niet wegneemt van de realiteit. Ik wil niet alleen maar barcodes zien. Hier bij Levi’s zijn we toegewijd aan het maken van echte, real-life winkeletalages. We kijken hierbij altijd terug naar onze achtergrond, onze heritage, want dat is voor Levi’s belangrijk!

Tags: , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>