LOISDENAW15_050-105

Lois maakt comeback

by Lars Tibben / posted on 04/30/2015

Het iconische jeans merk Lois is terug, en hoe; de nieuwste AW15 collectie van het bekende jeans merk laat zien dat het nog minstens zo sterk is als 50 jaar geleden. In de jaren ‘60 geliefd door de jeugd vanwege hun jonge rebelse collecties. Niet veel later werd het merk omarmd door iconen in de mode-, muziek- en sportwereld. Lois is een merk met heritage en een sterke achterban. Het Spaanse jeans merk is vanaf nu verkrijgbaar binnen het portfolio van Blosh in Amsterdam.

Who is Lois?
Lois is in 1962 opgericht in Spanje en is het eerste Europese jeans merk dat wereldwijd zijn sporen heeft achtergelaten. In de jaren ‘70 werd Lois het favoriete jeans merk van internationale legendes als ABBA, Björn Borg, James Hunt en Johan Cruyff. – Lois is proud, still going strong, and still made in Spain.

LOISDENAW15_060-099-2
 
Lois Nederland
Los Hermanos Azules B.V. is een Nederlands bedrijf en premium licentiehouder van Lois. De Nederlandse groep neemt de marketing & sales voor hun rekening, dezelfde constructie als de hoogtij dagen in de jaren ’70 & ’80. Los Hermanos Azules B.V. werkt nauw samen met LTM LTD – de Spaanse eigenaren van Lois – De Lois collecties zijn 100% geproduceerd in Europa en voornamelijk vervaardigd in eigen fabrieken in Spanje en Portugal.

Lois Heritage
De belangrijkste succesfactor van Lois, is het fundament die haar oorsprong vond op de dansvloer; het creëren van een fun pair of jeans. In tegenstelling tot andere jeans merken die steunen op de geschiedenis van cowboys en paarden. Lois heeft niet de functionele working jeans – gedachtegang, maar juist de vrijheid van fashion. Dit gevoel komt voort uit de jaren ’70, een periode waarin Lois werd gedragen door de mode-elite en celebrities uit de muziek- en sportwereld.

The Nineties
Maar wat gebeurde er in de vroege jaren ’90? Waarom verdween Lois uit het straatbeeld? Het antwoord is eenvoudig; de Economie. Begin jaren ‘90 kreeg Spanje een economische klap. Amerikaanse merken konden makkelijk de overstap en producties verplaatsen naar betaalbaardere landen. Lois had deze mogelijkheid niet en daardoor heeft het label moeten downsizen om zo de toekomst te kunnen garanderen.

Tags:

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>