Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 002

#Meatheaven | Julius Bar & Grill in Amsterdam

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 03/20/2015

2,5 jaar geleden opende in Amsterdam een nieuw restaurant. Het door topchef Julius Jaspers opgezette Julius Bar & Grill was vanaf het begin een succes, mede dankzij verfijnd BBQ en geweldig vlees (en niet te onderschatten vis) bereid vanuit een open keuken. Maar dit was niet de enige reden van succes, want achter ieder geweldig restaurant zit een geweldig team van koks dat in uitvoering weet elk ingrediënt op subtiele wijze evenveel aandacht te geven.

The Denim Daily kwam aan in #meatheaven, maar niet zonder waarschuwing: op het moment dat wij aan tafel zaten en genoten van ons eerste glas rode wijn werden we meteen verwelkomd door het personeel, maar ook voorbereid op de zware test die ons te wachten stond. Verspreid over drie gangen stond ons een godenmaal te wachten, een hoeveelheid waarvan een gemiddeld mens toch even de broekriem bij zou moeten stellen.

Denim Daily Julius Oesters

18:45 – Oesters

Nog geen 10 minuten nadat we aan tafel zaten en hadden genoten van een stevige, volle Shiraz werd ons een speciaal voorgerecht aangeboden. Hoewel het niet op de kaart staat, kan men soms verrast worden. Wilden wij iets speciaals? Zeker. Waren de vier oesters, vers en geweldig van smaak, wat we verwacht hadden? Laten we zeggen dat alle verwachtingen overtroffen zijn wanneer aan tafel iemand van te voren duidelijk laat weten dat ‘oesters niet voor hem zijn’ en uiteindelijk na alle gangen nog enthousiast vol lof begint over de oesters. Iedereen die een bezoekje waagt aan Julius doet zichzelf tekort zonder te vragen naar deze delicatesse, die in zijn combinatie van zachte zilte- en zoete smaken een echte aanrader is.

19:00 – Gefrituurde Uienringen, Zalmsashimi, Perfect Gegrilde Tonijnsteak, Pulled Pork, Rare Beef Tostada en Vietnamese Spek

De gefrituurde uienringen waren krokant en niet te vet, een zeldzaamheid onder restaurants tegenwoordig. De zalmsashimi was vers en subtiel gezout. Maar de kroonparel, de absolute winnaar van deze geweldige gang, was de tonijnsteak: roze van binnen, licht gegrild van buiten en bijzonder smaakvol. Voor een grill restaurant dat bekend staat om diens vlees, blinkt Julius als geen ander uit in vis. Ook de Vietnamese spek was een speciale ervaring, en het was moeilijk te zeggen welke twee porks op de plank het beste was. Zo kwam de pulled pork als een complete verrassing tussen alle vis, geserveerd in een stevig blad groen en met heerlijke spekbokkingmayonaise. Toch was deze mals, niet te zout en vooral zeer mager voor varkensvlees. Zowel de pulled pork als de tonijnsteak zijn dan ook onmisbaar bij een bezoek aan het restaurant.

Denim Daily Julius Vlees Hemel

19:50 – Grilworst van Louman, Black Tiger Gamba’s, Gepofte Aardappelen, Hoisin Spare Ribs, Gai Yangh Piepkuiken en Tournedos met Mint Couscous

We waren gewaarschuwd. Bijbelse hoeveelheden vlees verschenen op een grote houten plank, vergezeld door heerlijke zelfgemaakte masala, chili, ketchup, curry en aioli van eigen recept. De hoisin spare ribs waren mals en smaakvol, met veel vlees aan het bot; de grillworst subtiel in kruidengebruik en laag in vet (zonder enige inlevering van smaak of textuur); het vlees van de piepkuikens viel er bijna af, zo mals en goed bereid dat het was. Enige aanmerking was wellicht de mint couscous, die qua structuur perfect was, maar in smaak redelijk overheersend bleek te zijn.

20:30 – Death by Chocolate (Lopende Chocoladetaartje), Tropische Syllabub en Ijs met Noten

Als afsluiter, tegen beter weten in, konden we het toch niet laten om te genieten van een verzameling van de beste desserts van Julius. De riemen werden een gaatje teruggetrokken, verstand op nul en smaak op 100%. De room geserveerd met gegrilde ananas, die nog sterker in smaak waren in combinatie met een toevoeging van limoen en kokos, was rijk van smaak. Texturen van alle ingrediënten complimenteerde elkaar, iets dat ook gold voor de lopende chocoladetaart. Deze overkill aan extra gewicht op ons toen al gevulde buiken zou een marteling geweest zijn, was het niet dat de  verleidelijke smaak van chocolademousse omhuld door een wand van licht gebakken chocoladetaart precies was wat er miste aan deze geweldige ervaring.

Met geweldige service en een goed gebalanceerde menukaart staat Julius bij ons op dit moment op nummer 1, een hotspot waar elke Amsterdammer (als niet Nederlander) ooit een bezoekje aan zou moeten wagen. Hou volgend weekend The Denim Daily in de gaten, waar wij onder leiding van Gertjan Kiers de vleesworkshop volgen en meer te leren krijgen over hoe je het allerbeste uit het lekkerste stuk lamsvlees kunt halen.

julius-restaurant03

Julius Bar & Grill

Ceintuurbaan 256-260
1072gh Amsterdam
+31 20 344 64 06

Openingstijden:

ma t/m do: 17h00 – 01h00
vrijdag & zaterdag: 17h00 – 02h00
zondag: 16h00 – 01h00

Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 001

Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 006

Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 005

Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 000

Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 003

Julius Amsterdam Denim Daily Bar Grill 004

 

Tags: , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>