Denim Daily New York Laforet Vincent 7

New York vanaf indrukwekkende hoogtes | Vincent Laforet

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 01/12/2015

Voor mensen die ooit New York in zijn volle glorie denkt gezien te hebben vanaf het Empire State Building, think again. Hoewel het 381 meter hoge uitkijkpunt wellicht voor de meeste toeristen het hoogst haalbare is, heeft fotograaf Vincent Laforet een manier gevonden om New York in volle glorie op beeld te krijgen: vanuit een helicopter 2,30 km hoog in de lucht. Een kleine 2 km hoger dan dat bescheiden uitkijkpuntje op 5th Avenue en West 34th. Om een idee te geven van wat deze 2 km inhoudt: ooit gelopen van Amsterdam Centraal Station naar het Vondelpark?

Het was om die reden ook dat de gewoonlijke piloot die normaal voor Laforet de lucht in gaat om foto’s te schieten het aanbod afwees. Logisch, want op deze hoogte is het niet ongehoord om geraakt te worden door een vliegtuig. Echter is het Laforet toch gelukt, met zowel imponerend beeld als een geweldig verhaal als resultaat. Lees en bekijk het verhaal hier, en zie alvast een voorproefje hieronder:

Denim Daily New York Laforet Vincent 0

Denim Daily New York Laforet Vincent 1

Denim Daily New York Laforet Vincent 2

Denim Daily New York Laforet Vincent 3

Denim Daily New York Laforet Vincent 4

Denim Daily New York Laforet Vincent 5

Denim Daily New York Laforet Vincent 6

Tags: ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>