Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo

Nieuwe workwear van Ippudo x Engineered Garments

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 11/21/2014

“Deze kleding is niet ontworpen, het is ge-engineered,” legde de patroonmaker uit na het maken van de prototypes van de eerste lijn terug in 1999. Dit is dan ook waar de naam van het merk Engineered Garments vandaan komt: dat Japanse perfectionisme en oog voor detail in combinatie met de Amerikaanse historische workwear. Het is daarom dat toen de heren van het New Yorkse ramen noodle restaurant Ippudo op zoek gingen naar een merk dat hun nieuwe werkkleding kon maken, ze meteen bij Engineered Garments aan kwamen kloppen.

“Ik wilde iets doen dat enkel mogelijk was in New York: het coolste uniform voor een restaurant ter wereld, maar dan wel licht, dun en praktisch. Het kan redelijk warm worden in de keuken, waardoor je nogal snel zweet. Daarnaast zijn wij niet het type restaurant dat zomaar elke week hun kleding naar de stomerij brengt, dus moest het in de wasmachine kunnen,” vertelt Yusuke Nakamura, operatieve manager van het merk.

Het resultaat is een schitterende katoenen, gekeperde jacket die zowel in de winter als zomer prima te dragen is. Bij de armpitten zijn de jasjes voorzien van een ventilerende stof, meerdere stevige, extra gelaagde zakken zijn toegevoegd om keukengerei in te houden en als kers op de appelmoes is het Ippudo New York logo gescreenprint op de achterzak van het jasje. Maar dat is niet alles. Toen Ippudo’s internationale Ramen meester Fumihiro Kanegae de jasjes zag was hij zo enthousiast over het resultaat dat hij meteen een verzoek indiende om ook een schort te laten maken. En deze kwam er, gemaakt van dezelfde stof en met afneembare zakken vastgeknoopt aan het schort.

Natuurlijk ziet dit er niet alleen cool uit als je een noodle chef in een van de grootste restaurants van New York bent, dus ook jij kan binnenkort dit coole jasje of schort aanschaffen. En we zijn er ook al achter wat zoiets gaat kosten: $300 voor de jacket en $100 voor het schort. Zie hierboven het resultaat en oordeel zelf: denk je dat het de prijs waard is?

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 2

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 4

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 6

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 8

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 9

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 2

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 4

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 6

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 8

Engineered Garments Ramen Brasserie Ippudo 9

Tags: , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>