Schermafbeelding 2014-01-10 om 08.27.02

Noble Denim

by TheDenimDaily / posted on 01/09/2014

Chris Sutton wilde een jeans maken die hij niet meer uit zou doen. Zat van achter een bureau zitten en met handen die jeuken begon hij aan een nieuw avontuur. Met de wens om te werken met de allerbeste materialen en het produceren van een uniek product startte hij een nieuwe ervaring in jeansland: Noble Denim.

Handgemaakte jeans van duurzame Amerikaanse materialen.

Eigenlijk is het een ouderwets ambacht, wat Sutton brengt. Maar door de eenvoud, goedgekozen materialen en de mogelijkheid tot een custom fit is Noble Denim een verademing tussen stapels broeken met identieke wassing.

Ontwerpen en produceren gebeurd vanuit Cincinnati, Ohio. Het ultieme doel van Noble Denim is het maken van de perfecte raw denim. De spijkerbroeken wordt gemaakt in small batches. Dit geeft het merk de vrijheid om te experimenteren met verschillende pasvormen. Eventuele correcties kunnen direct worden doorgevoerd en dit maakt de weg naar de perfecte raw denim steeds korter.

Om alle producten zo duurzaam mogelijk te maken, wordt er alleen gebruik gemaakt van materialen uit Amerika. Selvedge denim doeken komen van het bekende weverij Cone Mill, de koperen rivets en knopen uit Kentucky. Het leer voor de patches is tweedehands. Gevonden in een verlaten schuur in Ohio.

Elk product wordt met veel zorg, liefde en vakmanschap gemaakt. Dit zorgt ervoor dat je kledingstuk jaren meegaat en een eigen verhaal krijgt. Een jeans dus, die je niet meer uit wilt doen.

Noble Denim wordt helaas nog niet in Nederland verkocht. Kleding aanschaffen kan via de online webshop. Of boek een ticket naar Cincinnati en laat je broek op maat maken.

Noble Denim: Our Story from Noble Denim on Vimeo.

www.nobledenim.com

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>