Nudie Jeans Heavy Eddie Japan Denim Daily 1

Nudie Jeans presenteert gelimiteerde 18 oz. Steady Eddie Heavy Japan

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 11/13/2014

Na hun hoog gelimiteerde 600 paar Grim Tim Stonemason replica’s komt Nudie Jeans met een nieuwe limited edition, deze keer in de vorm van een 18 oz. 100% organic Japanse Kaihara selvedge denim. Dit is een van goede kwaliteit spijkerstof die speciaal voor Nudie Jeans in de Japanse Kaihara Mills gesponnen en gewoven is. Wat kost zo’n limited edition denim uitgave? Ready your wallets, want deze investering zal je maar liefst €249 kosten. Maar waarom zo hoog?

Het begint bij de stof: 18 oz. is tot de dag van vandaag de zwaarste denim die Nudie Jeans ooit geproduceerd heeft. De stof is vrij duur, omdat het naast arbeidsintensief ook nog gemaakt moet worden van maar liefst 1 kg Turkse organische katoen. En daar blijft het niet bij. Nadat het van de Kaihara Mills vandaan komt, kost het vijf tot zes dagen om de stof om te toveren tot de Steady Eddie Heavy Japan. Nadat de hele spijkerbroek in elkaar gezet en vrijwel af is, wordt op het label het oplagenummer gedrukt, zodat je ook echt weet dat deze spijkerbroek one out of a thousand is.

Wellicht een mooie toevoeging aan dit product is ook de verpakking waarin deze schoonheid in komt. Elk paar komt in zijn eigen Unica doos, die speciaal gemaakt zijn voor deze collab. Ook komt er een speciaal boekje bij, een mooi hebbedingetje met verhalen en extra informatie over deze speciale denim, en krijg je er ook nog een officiele ‘Tenugui” bij. Dit is een Japans gebruik dat men wel vaker ziet bij spijkerbroeken, een soort beschermdoek dat om de spijkerbroek gewikkeld blijft tot het in de handen van de klant terecht komt. Het is ook die authenticiteit die deze samenwerking zo mooi en puur maakt. Zie hieronder de details. Wil je nou zo’n mooie Nudie Steady Eddie Heavy Japan hebben, ga dan snel naar de online store van Nudie Jeans.

Nudie Jeans Heavy Eddie Japan Denim Daily 4

Nudie Jeans Heavy Eddie Japan Denim Daily 1

Nudie Jeans Heavy Eddie Japan Denim Daily 3

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>