Denim Daily Jean Touitou APC 1

A.P.C.’s Jean Touitou over A.P.C.

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 10/16/2014

“Ik kijk niet naar de denim industry. Andere merken kunnen me niet interesseren.”

Jean Touitou, oprichter en ontwerper van A.P.C., staat bekend om zijn arrogantie. Het is daarom ook niet geheel verrassend dat het interview tussen hem en GQ begint met een statement zo hautain als deze. Toen Touitou in 1987 het merk oprichtte, werd het al snel een succes in Parijs vanwege diens minimalistische esthetiek. Vooral hun raw denim jeans, die door hun slim cut opvielen in een markt waar de regular fit koning was, werden al snel extreem populair. Het duurde echter langer voordat het merk in andere landen zijn succes boekte. Vooral in Amerika, waar het niet kon opboksen tegen klassiekers zoals Levi’s, Lee en Wrangler, kostte het veel moeite (en de hulp van de hedendaagse hiphop cultuur) om een klein merk groot te maken.

Van begin tot eind zit het interview vol met interessante weetjes. Zo wordt hun raw denim geweven door een heuse authentieke samoerai, begon hun Butler programma als een grap en draagt Touitou nu liever sarongs dan spijkerbroeken. “Het is comfortabeler om een sarong te dragen dan een spijkerbroek. Echter kan dit alleen in het kantoor. Parijzenaren denken dat ze heel erg revolutionair zijn op het gebied van mode, maar blijken toch zeer conventioneel en conservatief te zijn.

Lees het volledige interview hier.

 

Tags: , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>