Card_1_IMG_0003-1024x682

Palladium boots military blanket capsulecollectie

by Lars Tibben / posted on 08/21/2014

palladium_queens00672-1024x682
Als ode aan de militaire herkomst lanceert Palladium dit seizoen een capsule collectie van twee modellen, met invloeden van militaire dekens uit de Tweede Wereldoorlog. De Tactical Plus en de Pallabrouse Baggy Plus tonen beide elementen van deze bijzondere gestreepte deken. De bovenzijde van de schoenenhals bestaat uit speciaal duurzaam leer wat, in combinatie met het deken materiaal, een karakteristiek uiterlijk geeft.

palladium_queens00590-682x1024

THE ORIGINAL SINCE 1947
Het merk Palladium werd in 1920 opgericht als producent van vliegtuigbanden. Toen na de Tweede Wereld Oorlog de vraag naar vliegtuigbanden afnam besloot Palladium zich te gaan richten op de productie van Palladium schoenen. Volgens hetzelfde procedé als bij het fabriceren van de vliegtuigbanden, werd rubber en canvas met elkaar met elkaar versmolten. De onverwoestbare en inmiddels iconische Pampa ziet in 1947 het licht en vormt al snel een vast onderdeel van het tenue van het Franse Vreemdelingenlegioen.

ENGINEERED FOR CITY TERRAIN
Sindsdien zijn de boots continu onderdeel van modestijlen. Net als jeans, het Bretonse streepje en de trenchcoat wordt het Pampa-ontwerp tot de absolute klassiekers uit de kledinggeschiedenis gerekend. Na een enorm succes in de jaren ‘90 is Palladium er nu weer klaar voor om met de nieuwe generatie buiten de gebaande paden te treden. Dit laatste wordt letterlijk vastgelegd in campagnes van Palladium,: stadsavonturiers, onder wie grote namen als Pharrell Williams en Johnny Knoxville, maar ook lokale helden, gaan daarin opzoek naar die plekken waar je met een standaard toeristengids nooit terecht zou komen. Steden als Los Angeles, New York, Berlijn, London en Tokyo werden al vastgelegd in de vorm van een ‘Palladium Boots Explorer Series’. De korte films/campagnes zijn terug te zien via: www.palladiumboots.com.

Card_1_IMG_0123-1024x682

Card_1_IMG_0003-1024x682

Tags: , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>