Schermafbeelding 2015-04-23 om 20.53.00

Prepare for glory – Cast Iron Premium Denim

by Lars Tibben / posted on 04/22/2015

Ze leggen de lat hoog en denken in mogelijkheden, ze tonen lef en zijn een tikje rebels. Cast Iron Premium Denim en JFK Magazine zijn op zoek naar de helden van de 21e eeuw en bieden hen een podium. Iedere held loopt de weg naar succes geheel op eigen manier, allemaal staan zij voor mannelijkheid en individualiteit; een weerspiegeling van het merk. Topkok Ronald Kunis opende begin maart zijn restaurant Bij Qunis, waarvoor Cast Iron Premium Denim de outfits heeft ontworpen, en verteld over zijn weg naar succes:

 Waar komt je liefde voor het vak vandaan?
“Ik heb altijd al een voorliefde gehad voor eten, dat heb ik van huis uit meegekregen. Ik hielp mijn moeder al vaak met koken. De positieve mentaliteit die ik belangrijk vind in mijn vak, heb ik ook van mijn ouders meegekregen.”

Hoe ben jij op dit punt in je carrière gekomen?
“De ambitie om voor mezelf te beginnen, heb ik altijd gehad. Om me hierop voor te bereiden heb ik bij mijn vorige werknemers bewust werkzaamheden buiten de keuken geaccepteerd en geleerd van mijn ervaringen. Ik heb in Londen en New York gewerkt, en het werk daar was keihard; het maakte niet uit wie wat deed, als het maar gedaan werd. Ik ben daarin heel anders en vind een persoonlijke touch heel belangrijk. Horeca is loeihard werken, maar ik vind dat collega’s voor elkaar moeten zorgen en elkaar ook dingen moeten gunnen.”

Je maakt lange dagen. Hoe bereid jij je voor op je werk en hoe houd je jezelf scherp?
“Door goed na te denken over wat er gedaan moet worden en te vertrouwen op mijn team. Ik werk momenteel zes dagen per week, dus het is inderdaad zwaar. Maar ik hou van mijn baan en ik krijg er echt enorm veel energie van.”

Als eigenaar van een restaurant zijn de ogen vaak op jou gericht. Hoe ga je om met de kritiek die je ongetwijfeld ook wel eens krijgt?
“Ik kan heel goed tegen kritiek. Als je ergens hard voor hebt gewerkt en mensen daar kritiek op hebben, dan is dat zuur. Maar ik luister wel altijd naar wat iemand te zeggen heeft. Zeker als je een nieuw bedrijf start, krijg je daar opmerkingen over, zowel positief als negatief. Opbouwende kritiek is dan fijn. Maar mijn onderbuikgevoel is altijd doorslaggevend. Dat liegt namelijk nooit.”

Hoe denk jij over risico’s nemen?
“Je moet niet bang zijn om de dingen te doen die je leuk vindt. Voor mezelf beginnen in deze hectische tijd was een enorm risico, maar mijn vrouw en ik zijn allebei harde werkers en dus heb ik er altijd heel veel vertrouwen in gehad. We wilden voor onze kansen gaan en daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.”

Wat betekent ‘glory’ voor jou?
“Ik heb in mijn carrière veel glorieuze momenten meegemaakt. Ik heb in prachtige restaurants gewerkt, ook internationaal, waar ik mooie kansen kreeg. Zo ben ik ooit eens met een helikopter ingevlogen om op een exclusieve locatie te koken. Maar glory zit voor mij ook in het overwinnen van moeilijke momenten in het leven en het vieren van de mooie. Samen zijn met mijn familie en gezin is heel belangrijk voor mij. Mijn vrouw en zoontje hebben mijn leven echt verrijkt.”

Wat zijn je toekomstdromen?
“Ik wil dat ons restaurant een groot succes wordt. Het zal zeker niet vanzelf gaan en we zullen er ontzettend hard voor moeten knokken, maar ik ga er alles aan doen om dat voor elkaar te boksen. Ik heb vertrouwen in de toekomst. Het gaat zeker lukken.”

Lees het hele verhaal van Ronald Kunis deze maand in JFK Magazine of bekijk het interview op castiron-clothing.com: http://www.castiron-clothing.com/prepare-for-glory-2.html

Bekijk het filmpje:

Tags: ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>