tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_004

TEN-C: PIECES THAT LAST FOREVER

by TheDenimDaily / posted on 05/05/2014

 TEN C staat voor The Emperors New Clothes en is opgericht door Paul Harvey & Alessandro Pungetti. Beide zijn oud ontwerpers voor respectievelijk Stone Island en CP Company. Zij zijn samen TEN C begonnen omdat zij een gedeelde visie over duurzaamheid in kleding hadden. Waarom zou je elk seizoen weer een nieuwe jas kopen wanneer je er één in de 10 jaar kan kopen? Eén die door te dragen alleen maar mooier wordt en het verhaal van je leven meedraagt.

En met die gedachtegang zijn zij begonnen om een innoverende stof te ontwikkelen die voldoet aan deze eisen. Ze hebben uiteindelijk gekozen voor een mix van nylon en polyester. Dit is niet ongewoon in jassen. ( Stone Island & CP Company gebruiken het veel ) maar die zijn allemaal gewoven. Zij hebben deze mix laten breien en vervolgens gebakken in een oven. Het polyester smelt dan in het nylon omhulsel waardoor de stof een zachte ‘feel’ krijgt en tevens wind en water afstotend wordt. En net zoals leer gaat het leven en wordt het mooier door de jaren heen.

Omdat de stof gebakken wordt gaat het krimpen. Niet elk stuk stof is dus geschikt voor gebruik. Daarnaast wordt elke jas 3x gedyed. 1x de polyester, 1x de nylon en nog een keer de liner. Ze hebben er ook voor gekozen om deze jassen all-season te maken door er een uitneembare liner bij te verkopen. Men heeft de keuze uit een primaloft liner ( synthetisch dons ) of een prachtige lammy liner. Het is dus een heel duur proces maar het resultaat mag er dan ook zijn.

www.ten-c.it

tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_006tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_002tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_008tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_003tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_007tenc_jackets_thedenimdaily_italy_netherlands_fashion_001

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>