1e499dfe-0233-4f1b-a6ff-e432b4727ad6

Tigha

by Lars Tibben / posted on 08/14/2014

1e499dfe-0233-4f1b-a6ff-e432b4727ad6

Het begon allemaal met de zoektocht naar dé perfecte leren jas, een niet te missen item in elke garderobe. Tigha heeft deze klassieker jaar na jaar op diverse manieren en stijlen ontwikkeld. Denk aan vintage looks en avantgardistische vormen.

Tigha is een relatief jong merk, opgericht in 2009 met de visie om high fashion te bieden met een eerlijke prijs-kwaliteitsverhouding. Het merk heeft zich sindsdien gevestigd als toonaangevend merk van hoogwaardig kwaliteitsleer voor vrouwen en mannen. Inmiddels is het bereik van alleen leren jassen uitgebreid tot een volledige collectie.

Groei
Tijdens de laatste jaren zijn er meer items bijgekomen. T-shirts met coole grafische prints tot aan clean jerseys en shirts met avantgardistische uitsneden. En dat is nog niet alles. Ook broeken, rokken en shorts gemaakt van hoogwaardige kwaliteit van de meest uiteenlopende materialen zijn geïntroduceerd in de collecties van tigha.

Materialen
De meeste leerproducten van tigha worden geproduceerd in Pakistan, het moederland van de oprichter. Ze gebruiken uitsluitend materialen die in eerlijke omstandigheden geproduceerd zijn. Het leer is van de hoogste kwaliteit, ecologisch en chroomvrij.

AW14: elegance & cool
Het komende seizoen kenmerkt zich voornamelijk door de cotton sweat-styles. Pullovers, joggers en hoodies zijn een greep uit de collectie. Deze zijn perfect te combineren met de leren items. De mix van de verschillende stoffen en materialen zorgen voor een speelse en spannende look.

Scoop
Ter aanvulling op de iconische leren jassen worden er met de start van SS15 vier nieuwe lijnen geïntroduceerd. Zeg hallo tegen: VINTAGE, BLACK, TAILORED en DENIM.

Verkrijgbaarheid
Het label wordt gedistribueerd door retailers in Europa en via hun eigen online shop.

Tags: , , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>