winkel

Tripje naar Antwerpen? Deze hotspots mag je niet overslaan!

by Robin van Bezouw / posted on 04/29/2015

Nieuwe plekjes in je eigen stad ontdekken is natuurlijk leuk. Maar soms moet je er gewoon even opuit trekken om een nieuwe stad te ontdekken. Vaak vind, je dichter bij huis dan je denkt, de leukste plekjes om heerlijk te vertoeven. Pak eens op een vrije dag de auto, trein of motor naar een andere stad. Wij kozen voor Antwerpen en vertellen je onze favoriete hotspots van deze creatieve stad met een vleugje ‘Paris’.

Tinsel

Tinsel Antwerpen

Voor ontbijt moet je bij Tinsel zijn, dat valt niet te ontkennen. Knus en authentiek, dit gevoel krijg je direct als je bij dit ontbijt- en brunchplekje binnenloopt. Ze serveren voornamelijk biologische producten, waar wij heel blij van worden. Zelf kozen we – omdat er van de kaart van Tinsel moeilijk te kiezen valt – voor het zachtgekookt eitje met soldaatjes, brood met zoet beleg, yoghurt met homemade granola en fruit en als klapper op de vuurpijl de blueberrymuffin met kokosyoghurt, citroenzeste, banaan en blueberries. Om te delen uiteraard. Dit allemaal werd weggespoeld met filterkoffie en een stomende gemberthee. Leuk feitje: bij Tinsel nemen ze geen bestellingen op. Je schrijft je bestelling op een bestelpapiertje en geeft deze af bij de bar.

Fiskebar

Dol op vis? Dan zit je bij Fiskebar helemaal goed! Deze vis- en wijnbistro brengt je helemaal in Scandinavische sferen. Gelokaliseerd op Marnixplaats, tussen allemaal andere leuke tentjes, serveert dit restaurant enkel Europese vis en schaaldieren. Voorafjes bestaan bijvoorbeeld uit roze garnaaltjes en gefrituurde komkommervisjes – deze namen wij – en bij de hoofdgerechten spelen vis of kreeft de hoofdrol. Echte aanraders zijn de riddervis en de dorade. Houd je alleen een klein beetje in bij alle gangen vóór het dessert, want de nagerechten zijn misschien nog wel het beste op de kaart.

Fernweh

winkel

Tegenover Tinsel vind je Fernweh, een kleine maar stoere winkel vol kwaliteitsproducten. Zo vind je er bijvoorbeeld merken als Red Wing, Made & Crafted, Norwegian Rain en Armor Lux. Heb je tijd over, neem hier dan zeker een kijkje.

Modemuseum
De tijdelijke Dries van Noten tentoonstelling maakt het modemuseum zeker een bezoekje waard. Loop erna meteen eens door naar de winkel van Dries van Noten, die zich vlakbij bevindt. In dit pand is het namelijk allemaal begonnen. Let vooral even op de prachtige details van deze winkel, zoals bijvoorbeeld de vloeren en het plafond bij de wenteltrap.

International Magazine Store
Gek op fashion? Dan kun je een mooi magazine vast ook wel waarderen. Voor het grootste aanbod ga je naar de International Magazine Store, waar je kunt kiezen uit meer titels dan je je kunt bedenken. Een fijne plek dus om je favoriet mee te nemen of juist nieuwe magazines te ontdekken.

LaDuree
Bij een bezoekje aan Antwerpen mag je natuurlijk de macarons niet overslaan. Voor de beste ga je – volgens ons – naar LaDuree op de Schippershofstraat. Ook leuk als cadeautje voor de achterblijvers.

 

Tags: , , , , , , , ,

Robin van Bezouw

24 year old fashion, food & photography enthusiast living and loving in Amsterdam - The Netherlands.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>