Schermafbeelding-2014-06-10-om-08.44.01-1024x485

Vans x STÜSSY Sneakercollectie

by Lars Tibben / posted on 06/13/2014

Schermafbeelding-2014-06-10-om-08.44.01-1024x485

Dit zomerseizoen slaan Vans en Stüssy de handen ineen voor een bijzondere collectie ter ere van hunheritage. De bloeiende subcultuur in Golden State Zuid-Californië is voor beide merken het begin geweest van een wereldwijd esthetisch fenomeen.

Als eerbetoon aan hun roots in de skate- en modescene lanceren Vans en Stüssy een eclectische capsule collectie met een assortiment aan prints die de jaren ‘80 en ‘90 doen herleven. Het oorspronkelijke Old Skool ontwerp is met de Stüssy ‘Tom Tom’ print nieuw leven ingeblazen in het model OG Style 36 LX. Geïnspireerd op de Shawn Stüssy in 1986 komt de ‘Tom Tom’ print terug in zijn originele zwart-wit gedaante. Het zachte suède en de neon groene lagen benadrukken de new wave geïnspireerde esthetiek van het populaire Style 36 model.

De ‘bones all-over’ print van Stüssy debuteerde in 1988 in de skate scene en behoudt zijn originele zwart-wit motief in het OG Era LX sneakermodel. De bijzondere contrastkleuringen bij de enkel en de voering geven de OG Era LX extra allure.

Meer dan 20 jaar geleden introduceerde Stüssy de ’8 Ball’ print en vindt nu zijn terugkeer op de OG Sk8 -Hi LX. Het dessin is uitgegroeid tot een van de meest populaire motieven sinds zijn introductie in 1991. DeVault by Vans x Stüssy collectie belicht de iconische geboorte van beide merken en laat unieke zwart-wit patronen met rode leren detailleringen zien.

The Vault by Vans x Stüssy collectie is verkrijgbaar in alle winkels van Stüssy en geselecteerde verkooppunten van Vault. Kijk voor meer informatie op Vans.com en ga naar Vault by Vans.

vn-0ozeeek_whit_1 vn-0ozdc4s_blac_1 vn-0sf5c4u_crem_1

Tags: , , , ,

Lars Tibben

Selected by Esquire Magazine as one of the biggest online influencers

twitterfacebook

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>