Denim Daily Wednesday Whiskey

Wednesday Whiskey | Honest Truth

by Yoeri Khyrian Jonker / posted on 11/07/2014

10 maanden ná lancering presenteert Wednesday Whiskey hun tweede collectie van hoogstaande kwaliteit herenschoenen. ‘Honest Truth’ bouwt verder op de lessen die de vorige collectie met zich meebracht, met name in pasvorm en comfort. De Paddy Lo en Redbreast Hi, beiden benoemt naar whiskey’s uit de Ierse streek Cork, zijn zowel in waterproof suède te krijgen als leer. Ook zijn de suède versies in meerdere kleuren te krijgen.

Interessant aan de herenschoenen is dat ze sinds 2012 al in Portugal gemaakt worden. Oprichter en ontwerper Marijn Verschure vliegt hier ook regelmatig naartoe om nieuwe collecties te ontwerpen, feedback te geven op nieuwe samples en te kijken hoe ze keer op keer de kwaliteit en comfort kunnen verbeteren. ”Focus is op dit moment het belangrijkste,” legt Verschure uit. “Niet meteen een groot aantal verschillende modellen uitbrengen, maar focussen op een klein aantal en deze goed uitwerken, bijvoorbeeld met materiaal en kleur wisselingen. Alles dat nu uitgebracht wordt is een upgrade.”

Naast een nieuwe, onbehouden en simplistische wintercollectie brengt Wednesday Whiskey ook een mooi verhaal met zich mee. Het merk, dat voor Verschure al in 2011 als idee begon in het Ierse Dublin, groeide uit een gevoel van onrust, iets dat hij al langer met zich meedroeg.

_DON1192 web

“Ik was het zat om mee te spelen in de bedrijfspolitiek waarin je binnen een bedrijf nogal snel deel van uit maakt en zo besloot ik verder te gaan als ondernemer. Na het bezoeken van de Jameson distilleerderij in Dublin, wat een hele authentieke ervaring was, wist ik dat ik iets met whiskey wilde doen,” vertelt Verschure enthousiast over het verhaal achter de naam en oorsprong van het merk. “Door mijn tijd bij een groot international schoenenmerk kwam ik snel daarna op het idee om schoenen en whiskey te combineren. Hierdoor dus Wednesday Whiskey, een schoenenmerk dat zich laat inspireren door whiskey en alles dat daarmee te maken heeft.”

Het kantoor en showroom van het snel maar consistent groeiende Wednesday Whiskey ademt deze enthousiasme voor whiskey en schoenen: overal staan dozen met schoenen van huidige en vorige collecties, tot nu toe onuitgebrachte samenwerkingen en geweldige ideeën die de creatieve designer nog graag zou willen uitwerken. Daarnaast, typerend voor het merk, staan overal flessen whiskey van merken die waarschijnlijk alleen de echte kenners in hun drankenkast hebben staan.

Bekijk vooral de lookbook van de nieuwe collectie, die geschoten is in de majestueuze Sint Jozef kerk in Tilburg, en bezoek de website om kennis te maken met het merk zelf.

_DON0918 bewerkt 4 web

_DON0988 bewerkt 2 web

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

Yoeri Khyrian Jonker

Whisky drinkende, A.P.C. Petit Standard dragende freelance journalist voor The Denim Daily en The Fisher Account.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>